:

Hur tvättar man täcken och kuddar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tvättar man täcken och kuddar?
  2. Hur ofta ska man tvätta täcken och kuddar?
  3. Hur använder man Vakuumpåsar?
  4. Hur tvättar man Syntettäcke?
  5. Hur varmt kan man tvätta duntäcke?
  6. Hur ofta ska man byta madrasskydd?
  7. Hur ska man förvara dynor?

Hur tvättar man täcken och kuddar?

tvättar du ditt täcke och kudde med natur- eller fiberfyllning

  1. Se till att ditt täcke inte har några hål i sömmarna och var även uppmärksam på att täcken faktiskt kan krympa.
  2. Använd enzymfritt tvättmedel för kuddar och täcken med naturfyllning. ...
  3. Tvätta i 60 grader Celsius och avsluta med en lätt centrifugering.

Hur ofta ska man tvätta täcken och kuddar?

För att kudden ska behålla formen och stödet är det viktigt att du tvättar din kudde minst två och högst fyra gånger om året. Anledningen är att både dun och fjädrar har en tendens att bli platta med tiden. Med tvätt och torktumling får din kudde tillbaka fylligheten.

Hur använder man Vakuumpåsar?

Allt man behöver göra är att stoppa ner det som ska packas i en vakuumpåse för förvaring, försluta den, suga ut luften genom ett litet hål med hjälp av dammsugaren och se hur påsen krymper och blir platt. Sedan sätter man på locket på hålet – klart!

Hur tvättar man Syntettäcke?

Täcken och kuddar i syntet ska vädras ofta. Använd gärna ett kuddskydd som du kan ta av och tvätta. Syntet går bra att tvätta i 60 grader men dosera med halva mängden tvättmedel och undvik sköljmedel.

Hur varmt kan man tvätta duntäcke?

Tvätta i tvättmaskin i 60 grader så att det blir ordentligt rent. Kör gärna ett extra sköljprogram. Tvätta dina täcken ett och ett, proppa inte maskinen full. Använd inte sköljmedel.

Hur ofta ska man byta madrasskydd?

Många glömmer bort kudd- och madrasskyddet när sängkläderna tvättas. Kuddskydden ska du enligt Marléne Eriksson tvätta var fjortonde dag – madrasskyddet var tredje månad. Var tredje månad kan du även tvätta kuddarna och vända madrassen. Täcket kan du tvätta en gång om året.

Hur ska man förvara dynor?

Förvaring Dynor ska förvaras i rumstemperatur vintertid så att de inte får dålig lukt och ev. påväxt, dvs de bör inte vara kvar i dynboxen eller under möbelskyddet på vintern. Samma gäller metaller som inte är i aluminium, då kan det bildas rost på möbeln av kondensen.