:

Hur bevarar jag ett olivträd på vintern?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bevarar jag ett olivträd på vintern?
  2. Hur förvarar man citronträd på vintern?
  3. Hur ofta ska man vattna olivträd på vintern?
  4. Hur övervintrar man ett fikonträd?
  5. Hur sköta citronträd på vintern?

Hur bevarar jag ett olivträd på vintern?

Olivträdet är visserligen förhållandevis tålig mot frost, klarar några minusgrader, men när kylan kommer på hösten tar du in växterna för att övervintra så ljust som möjligt och i temperatur mellan 2 och 10°. Där vattnas de sparsamt så att inte rötterna ruttnar, men ändå så mycket att jorden inte torkar ut.

Hur förvarar man citronträd på vintern?

CITRUSTRÄD

  1. Bäst läge under vintern är ett ljust svalt läge. Citrus klarar inte minusgrader och måste därför övervintras inomhus. ...
  2. Ställ dem så ljust som möjligt och inte över ett påslaget element. ...
  3. Vattna igenom jorden ordentligt och regelbundet. ...
  4. Vrid inte på citrusträdet under vintern. ...
  5. Ge ingen näring under nov-mars!

Hur ofta ska man vattna olivträd på vintern?

Under vintern är olivträdet i vila, men som alla träd som behåller bladen vintertid, behöver det fortfarande vatten även om det inte är lika mycket som under tillväxtperioden. Tumregeln är att ju högre temperaturen är desto mer vatten krävs. Låt det inte torka ut. Ha i en liten mängd näringslösning vid varje vattning.

Hur övervintrar man ett fikonträd?

Fikon är ett lövfällande träd, så det kan övervintras i mörker. Viktigt är att fikonträdet övervintras frostfritt, och helst inte över plus fem grader. Garaget, källaren eller trapphuset kan till exempel fungera bra.

Hur sköta citronträd på vintern?

Använd medelhavsjord och medelhavsnäring när du odlar ditt citronträd, vilket ger trädet bäst förutsättningar för att växa till sig. När vintern kommer så måste citronträdet stå så ljust som det är möjligt, och helst i svalare temperaturer på omkring fem till tio plusgrader.