:

Hur Förväller man majs?

Innehållsförteckning:

  1. Hur Förväller man majs?
  2. Hur länge kan man förvara majskolvar?
  3. Hur tar man hand om majs?
  4. Kan marsvin äta färsk majs?
  5. Är det nyttigt att äta majs?

Hur Förväller man majs?

Förväll färska majskolvar Om dina färska majskolvar inte har blast är det en god idé att förvälla dem i saltat vatten ca 5 minuter. Ta upp dem och låt dem rinna av.

Hur länge kan man förvara majskolvar?

När de är ordentligt torra lägger du dem i en fryspåse och pressar ur all luft ordentligt innan du stänger påsen – detta förhindrar att syret fryser och skapar kondens i påsen. Lägg i frysen – och se fram emot att kunna njuta av att ha färsk majs nära till hands i åtminstone 6 månader.

Hur tar man hand om majs?

Välgödslad jord är ett måste för majs, de vill också ha vatten. Jag löser det genom att till exempel både täckodla och preparera jorden med bokashi-kompost. Täckodlingen ser till att minimalt med vatten dunstar och det ger dessutom näring till jorden. Med en extra kick i form av bokashi blir det perfekt.

Kan marsvin äta färsk majs?

Gnagarblandningar med frön, majs, flingor, torkat frukt och annat onyttigt, bör undvikas helt! Tänk på att det finns marsvin som hellre äter grönsaker och pellets än hö, så man måste vara mycket restriktiv med hur mycket man lägger in av den godare maten.

Är det nyttigt att äta majs?

Den innehåller dessutom ganska lite kalorier (endast 106 kcal per 100 g majs). Dessutom är majsen en källa till fibrer och antioxidanter, men också kalium, magnesium, mangan och vitaminer – inklusive vitamin B9. Detta gör majs till en naturlig del av en anpassad, hälsosam och balanserad kost.