:

Vad försörjer man sig på i Sverige?

Innehållsförteckning:

  1. Vad försörjer man sig på i Sverige?
  2. Hur försörjer du dig?
  3. Hur räknar Migrationsverket?
  4. Hur många är i arbetsför ålder?
  5. Vad menas med försörja sig?
  6. Vad händer efter beslut Migrationsverket?

Vad försörjer man sig på i Sverige?

Landet har rika naturtillgångar såsom timmer, mineraler och vattenkraft. Ekonomin är mycket beroende av exporten av dessa varor och Sverige påverkades därför hårt av den globala finanskrisen år 2008.

Hur försörjer du dig?

Du måste ha en inkomst som efter avdragen boendekostnad motsvarar ett så kallat normalbelopp. Det betyder att du efter att bostaden är betalad varje månad ska ha pengar som räcker till bland annat mat, kläder, hygien, telefon, hushållsel, försäkringar och andra mindre utgifter för tillfälliga behov.

Hur räknar Migrationsverket?

Normalbeloppet för 20 kronor per månad för en ensamstående vuxen. Migrationsverket räknar med normalbeloppet för en ensamstående vuxen eftersom det bara krävs att du kan försörja dig själv för att få permanent uppehållstillstånd. Du behöver alltså inte kunna försörja dina familjemedlemmar.

Hur många är i arbetsför ålder?

2019 uppgick Sveriges befolkning till 10,3 miljoner och av dem var det cirka 60 procent, 5,8 miljoner som var i åldern 20 64 år.

Vad menas med försörja sig?

Försörja Sig betyder ungefär detsamma som livnära sig.

Vad händer efter beslut Migrationsverket?

Om Migrationsverket beviljar din ansökan om uppehållstillstånd kommer du att få ett uppehållstillståndskort som bevis för att du har rätt att vara i Sverige.