:

Hur tar man bort golvfärg?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tar man bort golvfärg?
  2. Vad ska man måla betong med?
  3. Vilken färg har betong?
  4. Hur får jag bort färg på sten?
  5. Hur får man bort målarfärg från väggen?
  6. Kan man Spraymåla betong?
  7. Kan man måla med kalkfärg på betong?

Hur tar man bort golvfärg?

Ta bort färg med varmluftspistol Varmluftspistolen är ett väl beprövat verktyg för att få bort gammal färg, och idag också en av de vanligaste. Värmen från pistolen får färgen att lossna från underlaget.

Vad ska man måla betong med?

Betong målas med akrylatfärg (organisk) i mycket stor utsträckning inomhus och utomhus. Fördelen med denna färg är att den är vattenbaserad, lätt att stryka på och billig.

Vilken färg har betong?

Vad gäller färgtyp för betong så är det vanligaste att man använder akrylatfärg eller silikatfärg. Akrylatfärgen är organisk, vattenbaserad och billig. Den är lätt att måla med, men den har den nackdelen att den lätt flagnar om fukt tränger ut från betongen, beroende på att den är så tät.

Hur får jag bort färg på sten?

Pröva först med diskmedel eller Allrent. Miss- färgning kan blekas med Klorin, tänk dock på att stenen kan etsas och blekas. Tvätta med Allrent i brukslösning. Limrester från tejp tvättas bort med thinner/cellulosaför- tunning.

Hur får man bort målarfärg från väggen?

Varmluftspistol. Denna teknik är en av de vanligaste och kräver inte lika mycket fysisk kraft. Värmen gör att färgen lossnar från väggen och du kan dra bort den gamla färgen. En varmluftspistol fungerar även på de flesta typer av färg.

Kan man Spraymåla betong?

Det är som regel inget problem att måla betong, och de flesta färger anpassade för miljön (utomhus, inomhus, industrigolv, osv.) kan användas.

Kan man måla med kalkfärg på betong?

Cementfärger används på cementputs och på sugande betongunderlag. Kalkfärger användes redan under medeltiden men idag används den endast då särskilda beställarkrav föreligger.