:

Hur får man bort fläckar i badrummet?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får man bort fläckar i badrummet?
  2. Hur får man bort fläckar på Våtrumstapet?
  3. Hur får jag bort gula fläckar i badkaret?
  4. Hur får man bort fläckar på kakel?
  5. Hur får man bort fläckar i toaletten?
  6. Hur tar man bort fläckar på linoleum?

Hur får man bort fläckar i badrummet?

Du blandar en del ättika med två delar ljummet vatten i en sprayflaska som du sedan sprutar på de synliga fläckarna. Därefter så använder du en tvättsvamp för att få bort fläcken i fråga. Det som krävs för att lyckas med detta - och för att hålla ett badrum fritt från mögel - är att vara regelbunden.

Hur får man bort fläckar på Våtrumstapet?

Det bästa är att alltid ta bort fläckar så fort dem blir till eller så fort de upptäcks. Ju nyare en fläck är ju lättare är det att ta bort den. Torka alltid rent med vatten efter att du har tagit bort en fläck. Om du får limfläckar vid monteringen tar du bort dem med en vit nylonduk fuktad i T-sprit.

Hur får jag bort gula fläckar i badkaret?

Har du ett badkar i porslin kan du hälla Ajax på fläcken och låta det verka en stund. Blanda med vatten och skrubba med den grova sidan på en tvättsvamp. Går fläcken inte bort är det bara att repetera. Den gula fläcken kommer att ge med sig till slut.

Hur får man bort fläckar på kakel?

Oftast räcker det att torrmoppa klinkers för att avlägsna damm och andra partiklar. För att få bort smuts som fastnat på beläggningens yta kan en våtrengöring med mopp göras med varmt vatten blandat med ett neutralt eller svagt alkaliskt rengöringsmedel som till exempel Fila Cleaner.

Hur får man bort fläckar i toaletten?

Bikarbonat tillsammans med vinäger och varmt vatten rengör din toalett lika bra som ett rengöringsmedel som du köper i detaljhandeln. Strö ut bikarbonat i alla delar av toalettens insida. Låt bikarbonat verka i cirka en timme. Blanda därefter varmt vatten och vinäger.

Hur tar man bort fläckar på linoleum?

Ta bort fläckar på linoleumgolv – rengöring

  1. Fukta en bit stålull med varmt vatten och skrubba på fläcken tills den har försvunnit. Om fläcken inte försvinner med enbart vatten, dutta stålullen i ett effektivt golvrengöringsmedel, t. ex. ...
  2. Skölj genom att torka av med ljummet vatten och mopp, eller en fuktig ren trasa.