:

Hur tar man bort Klinkerfix?

Innehållsförteckning:

  1. Hur tar man bort Klinkerfix?
  2. Hur behandlar man klinkergolv?
  3. Varför lossnar kakelplattor?
  4. Hur får man blankt kakel?
  5. Hur får man bort fix?

Hur tar man bort Klinkerfix?

Hard Heads brukrensarblad är idealiskt att använda när du exempelvis vill byta ut trasiga kakelplattor. Bladet fräser bort kakelfog, slipar kakelfix och kommer enkelt åt i hörn tack vare sin spets. Tack vare karbidbeläggningen blir livslängden mycket god. Bladet passar de flesta multiverktyg på marknaden.

Hur behandlar man klinkergolv?

Oftast räcker det att torrmoppa klinkers för att avlägsna damm och andra partiklar. För att få bort smuts som fastnat på beläggningens yta kan en våtrengöring med mopp göras med varmt vatten blandat med ett neutralt eller svagt alkaliskt rengöringsmedel som till exempel Fila Cleaner.

Varför lossnar kakelplattor?

Vanligaste orsaken till att det blir "bom", att plattorna inte fäster mot fixen, är nog att fixen hunnit bilda skinn innan plattorna trycks fast (normalt fäster fixen lika hårt på plattorna som på väggen). Men det brukar handla om enstaka plattor eller ett mindre område.

Hur får man blankt kakel?

Blanda vatten och ättika, 50/50, i en sprayflaska för ett enkelt men effektivt rengöringsmedel. I duschen där kalk på kakel är ofrånkomligt kan du behöva gnugga lite extra med trasan och vätska. Glöm inte att spraya och torka av alla kaklade väggar.

Hur får man bort fix?

Som sagt en vanlig mirakeltrasa och vatten gör susen. Om det är tjocka klumpar så funkar en vanlig fönsterskrapa i plast till bilen bra också att skrapa bort fixet med innan man går på med mirakeltrasa och vatten.