:

Är Borderline NPF?

Innehållsförteckning:

  1. Är Borderline NPF?
  2. Vad är osjälvständig personlighetsstörning?
  3. Vad är borderline personlighetsstörning?
  4. Varför får vissa personer borderline?
  5. Har Ni någon som har borderline?

Är Borderline NPF?

Att borderline är relaterat till en biologisk nedsättning, precis som adhd, betyder enligt Predrag Petrović att även den borde klassas som ett neuropsykiatriskt tillstånd.

Vad är osjälvständig personlighetsstörning?

Personlighetssyndrom, osjälvständig form Man undviker att ta egna beslut och låter andra ta ansvar och initiativ. Man vill ha stöd av en förälder eller av sin partner. Man har svårt att säga emot eller stå för sin åsikt, och går hellre med på något man tycker är fel än att säga ifrån.

Vad är borderline personlighetsstörning?

  • Borderline personlighetsstörning (BPD, Borderline Personality Disorder) är en psykiatrisk diagnos som bland annat innebär en intensiv rädsla för separationer, stora svårigheter i nära relationer och problem med att hantera känslor.

Varför får vissa personer borderline?

  • Orsaker till borderline. Varför vissa personer får borderline är fortfarande okänt. Men en teori är dock att de personer som lider av borderline har en medfödd känslomässig sårbarhet samtidigt som de utsatts för ett trauma under uppväxten.

Har Ni någon som har borderline?

  • Detta är mina tips till er som har eller lever med någon som har borderline. 1. När du frågar din anhörig om hur den personen mår måste du vara redo och beredd på svaren. En person som öppnar upp sig om sina känslor och tankar behöver inte någon som kritiserar eller bestraffar den. Visa att du finns där, att du bryr dig och är där för att lyssna.