:

Hur får jag upp min katt i vikt?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får jag upp min katt i vikt?
  2. Hur lång tid tar det för en katt att gå upp i vikt?
  3. Varför går inte katten upp i vikt?
  4. Hur vet man om en katt är för mager?
  5. Hur mycket ska en katt äta per dag?
  6. Vad ska man ge en mager katt?
  7. Hur mycket ska en katt på 6 månader väga?

Hur får jag upp min katt i vikt?

Kattens mat för viktökning ska ha en hög energitäthet. På så vis kan katten äta mindre men ändå allt den behöver från sin kost. Maten bör också vara mycket välsmakande för att stimulera aptiten, samt vara lätt att äta. Foderbitar i rätt storlek eller mat med mjukare struktur kan uppmuntra katten att äta sin mat.

Hur lång tid tar det för en katt att gå upp i vikt?

Tabell: Kattungars vikt efter ålder

ÅlderUtvecklingVikt i Gram
8 veckorHankatter går snabbare upp i vikt än honor.900
12 veckorTandbyte.1.700
6 till 8 månaderKönsmogen; när katten är 8 månader har den nått 80 procent av den slutliga vikten.4.000
12 månaderKatten är vuxen.5.000

Varför går inte katten upp i vikt?

Katten kan bli underviktig eller ner i vikt på grund av att den inte får i sig tillräckligt med näring och det kan i sin tur orsakas av: Svält/anorexi. Problem att äta (ex sjukdom i munhåla, tandproblematik) Underskott av näring via födan (genom för liten mängd mat eller för dålig kvalitét på fodret)

Hur vet man om en katt är för mager?

En mager katt har inget fettlager som täcker revbenen. Om katten är korthårig kan du tydligt se revbenen. Den har heller inget bukfett och en högt uppdragen buklinje. Om du tittar på katten ovanifrån är midjan grovt inbuktande.

Hur mycket ska en katt äta per dag?

Här är ett exempel på våtfodret Animonda vom Feinsten Adult: tillverkaren rekommenderar för katter mellan 2 och till 215 gram per dag. Katter som väger 4 till 5 kilo bör få mellan 2 gram per dag.

Vad ska man ge en mager katt?

En katt som rankas under idealet (det vill säga är för smal) behöver öka sitt energiintag för att gå upp i vikt. Då behöver den mer mat och eventuellt ett mer energirikt foder. Om du misstänker att undervikten kan bero på sjukdom bör du kontakta veterinär.

Hur mycket ska en katt på 6 månader väga?

Veterinären svarar De flesta katter som kommer till min klinik vägar (vid 6 månaders ålder) mellan 2,5 och 3,5 kilo. 3,8 låter inte extremt mycket om det i övrigt är en storväxt katt. Precis som människor växer katter olika snabbt.