:

Vilket språk talar man i Syrien?

Innehållsförteckning:

  1. Vilket språk talar man i Syrien?
  2. Vilka är det som krigar i Syrien?
  3. Hur bor man i Syrien?
  4. Hur lever folket i Syrien?
  5. Vad heter det om man kommer från Syrien?

Vilket språk talar man i Syrien?

Arabic Syria/Official languages Språk. Arabiska är det officiella språket. Flera moderna arabiska dialekter används i den syriska vardagen, framförallt den levantiska i väst och den mesopotamiska dialekten i nordöst. Kurdiska (Kurmanji) talas utbrett i de kurdiska regionerna i norra Syrien.

Vilka är det som krigar i Syrien?

Det syriska inbördeskriget är en pågående konflikt mellan myndigheter, i ledning av Bashar al-Assad, och flera oppositionsgrupper. Det pågår även strider mellan de olika oppositionsgrupperna.

Hur bor man i Syrien?

Flest människor levde längs kusten i väster samt kring storstäderna Damaskus i söder och Aleppo i norr. På grund av kriget har flera miljoner syrier flytt till grannländerna samtidigt som ännu fler befinner sig på flykt inom landet. Majoriteten av syrierna är araber och de flesta av dem är sunnimuslimer.

Hur lever folket i Syrien?

Idag är mer än hälften av Syriens befolkning på flykt. Deras situation blir alltmer desperat. De flesta lever under fattigdomsgränsen. De kämpar för att ha mat för dagen och skydda sina familjer – medan skulderna växter.

Vad heter det om man kommer från Syrien?

Syrier eller syrisk kan syfta: Syrier – medborgare i staten (grundad 1946), se Syrien. Syrier – talare av syriska. Assyrier/syrianer - en kristen folkgrupp i flera länder i Mellanöstern och anses vara Mesopotamiens ursprungsbefolkning.