:

Hur får jag tag på min Lägenhetsförteckning?

Innehållsförteckning:

  1. Hur får jag tag på min Lägenhetsförteckning?
  2. Hur gör man en Lägenhetsförteckning?
  3. Vem har rätt att få tillgång till Lägenhetsförteckningen?
  4. Hur får man utdrag ur lägenhetsregistret?
  5. Är Lägenhetsförteckning offentlig?
  6. Vad betyder lägenhetsnummer 1002?

Hur får jag tag på min Lägenhetsförteckning?

Lägenhetsförteckningen administreras av Valvet förvaltning AB till vilken bostadsrättshavaren skall vända sig för att ett utdrag ur lägenhetsförteckningen. Endast bostadsrättshavaren själv har rätt att utdrag ur lägenhetsförteckningen beträffande den lägenhet han/hon innehar med bostadsrätt.

Hur gör man en Lägenhetsförteckning?

Förteckningen ska innehålla uppgift om varje lägenhets beteckning, belägenhet, antal rum samt övriga utrymmen. Datum för registrering av den ekonomiska plan som ligger till grund för upplåtelsen ska också anges liksom insats och bostadsrättshavarens namn.

Vem har rätt att få tillgång till Lägenhetsförteckningen?

Det är bara bostadsrättshavaren som har rätt att begära ett utdrag ur lägenhetsförteckningen men syftet med förteckningen är bland annat att bostadsrättshavaren ska kunna ge tredje man ett beslutsunderlag till exempel vid upptagande av lån eller försäljning av bostadsrätten.

Hur får man utdrag ur lägenhetsregistret?

Är du intresserad av ett utdrag ur lägenhetsregistret så kan det ses i vår app. Annars kontaktar du vår kundtjänst. Du kan antingen ringa eller skicka en förfrågan via e-post ([email protected]). Ange ditt objektsnummer eller personnummer.

Är Lägenhetsförteckning offentlig?

Till skillnad från lägenhetsförteckningen är medlemsförteckningen offentlig, vilket innebär att den ska hållas tillgänglig för den som vill se den, till exempel köpare, mäklare, myndigheter med flera. Föreningen ska också föra en lägenhetsförteckning, se mer om detta i Faktabladet "Lägenhetsförteckning".

Vad betyder lägenhetsnummer 1002?

Lantmäteriets lägenhetsnummer De två första siffrorna visar lägenhetens våningsplan. ... De två sista siffrorna är ett löpnummer för lägenhetens ingångsdörr inom våningsplanet, räknat från vänster till höger (medsols): 01, 02, 03, osv. Detta lägenhetsnummer använder man när man skall adressändra.