:

Kan man se om en fastighet har pantbrev?

Innehållsförteckning:

  1. Kan man se om en fastighet har pantbrev?
  2. Var kan man se om en fastighet är intecknad?
  3. När går lagfarten igenom?
  4. Är det pantbrev på bostadsrätter?
  5. Hur får jag reda på om en fastighet är belånad?

Kan man se om en fastighet har pantbrev?

I Min fastighet kan du ta del av detaljerad information om din egen fastighet till exempel vilka pantbrev fastigheten har.

Var kan man se om en fastighet är intecknad?

Med e-tjänsten Min Fastighet hittar du detaljerad information om din egen fastighet. I e-tjänsten kan du som har e-legitimation gratis se detaljerad information om din egen fastighet, till exempel tomtkarta (om sådan finns inskannad), areal, gränser, inteckningar och taxeringsvärde.

När går lagfarten igenom?

När du har köpt en fastighet eller tomträtt ska du ansöka om lagfart eller inskrivning av tomträttsinnehav för att registrera att du är ägare. Det ska göras inom tre månader efter att köpet ägt rum.

Är det pantbrev på bostadsrätter?

Om en långivare vill ha fastigheten som säkerhet för ett lån tillkommer också stämpelskatt för pantbrev. Är det en bostadsrätt som ska pantsättas tar bostadsrättsföreningen ibland ut en pantsättningsavgift. ... Pantbrevet är ett bevis på inteckningen. Pantbrev kostar 2 procent av pantbrevets belopp i stämpelskatt.

Hur får jag reda på om en fastighet är belånad?

I Sverige är det Lantmäteriet som ansvarar för pantbrev och inteckningar. Lantmäteriet har information om vilka pantbrev som finns i din fastighet, och via ägararkivet (som är sammanhängande med Lantmäteriet) kan du också få uppgifter om vilka av pantbreven som är obelånade.