:

Får höns att värpa?

Innehållsförteckning:

  1. Får höns att värpa?
  2. Hur varmt ska det vara i ett hönshus?
  3. Hur mycket kyla klarar höns?
  4. När börjar Cream Legbar värpa?
  5. Får höns vara ute?

Får höns att värpa?

När hönan är ca 16 veckor gammal flyttar den från uppfödningsmiljön till produktionsstallet där den vänjs in under drygt 2 veckor i den nya miljön. När hönan är ca 18 veckor är hon könsmogen och börjar värpa sina första ägg. Vid 25-30 veckors ålder är den i sin mest produktiva fas och värper nästan ett ägg per dag.

Hur varmt ska det vara i ett hönshus?

Värme i hönshuset Hur kalla vintrarna är beror förstås på var i Sverige du bor. I södra delarna av landet kanske du inte behöver ha någon extra värmekälla, medan det längre norrut är ett måste för att kunna hålla värmen i hönshuset. Brukar du ha vintrar på omkring -15 grader är det bra att ha extra värme hos hönsen!

Hur mycket kyla klarar höns?

Hönor klarar sig upp emot minus 15 utan köldskador men bör inte befinna sig i så kalla temperaturer under långa perioder.

När börjar Cream Legbar värpa?

Cream Legbar: Väger 2-3kg , äggvikt 58-60gram, äggfärg blå-turkos, lägger ca 180-250st ägg/år, börjar värpa vid 24-30 veckors ålder.

Får höns vara ute?

De får inte gå fritt ute. För att inte vilda fåglar ska kunna ta sig in i inhägnaden rekommenderar vi att ha tak på inhägnaden. Stängslet på inhägnaden ska vara så högt att hönsen inte tar sig över.