:

Hur ska jag orka med mina barn?

Innehållsförteckning:

  1. Hur ska jag orka med mina barn?
  2. Har inget tålamod med min bebis?
  3. Hur mycket tålamod ska man ha?
  4. Vill inte ta hand om mina barn?
  5. Kan man köpa tålamod?

Hur ska jag orka med mina barn?

Vardagens rutiner behövs. För barn är det viktigt att vardagen fungerar. Det innebär bland annat att komma i tid till skolan, att ha hela och rena kläder och att äta frukost på morgonen. Det är också viktigt att det finns närvarande vuxna som barnet kan vara med.

Har inget tålamod med min bebis?

Barnpsykolog Malin Bergström svarar: Den grunden gör att hon badar i precis det en liten människa behöver. Men hon behöver också din beslutsamhet. Den som kommer av frustrationen du beskriver. ... Därför vill jag be dig att försöka tänka på din frustration som en berättigad del av ditt föräldraskap.

Hur mycket tålamod ska man ha?

Hur nära du har till att bli arg eller provocerad handlar lika mycket om hur du själv mår, hur trött du är och hur mycket tålamod du klarar av att ha. Glöm inte att se över hur du själv har det i vardagen – om din bägare från början är full av stress och press behövs det inte många droppar för att den ska rinna över.

Vill inte ta hand om mina barn?

Våga prata med den personen. Om det inte finns det: prata med din bvc-sköterska, eller personalen på Öppna förskolan, eller barnets förskola eller skola. Är det akut, känner du att du inte kan lita på dig själv över natten, sök hjälp på barnakuten. Be dem att ta hand om barnet åt dig.

Kan man köpa tålamod?

Försök vara närvarande i stunden så långt du förmår. I stället för att tänka på att du ska komma för sent om barnet inte tar på skorna, så stanna i stunden och situationen. När vi jagar upp oss så har allt en tendens att ta ännu längre tid. Dåligt tålamod finns bara så länge vi önskar något annat än det som är.