:

Hur mycket täcker en router?

Innehållsförteckning:

  1. Hur mycket täcker en router?
  2. Vad beror dåligt wifi på?
  3. Vad ska man tänka på vid köp av router?
  4. Var placera trådlös router?
  5. Hur får man WiFi utomhus?

Hur mycket täcker en router?

Räkna med att en ensam basstation kan täcka ca 60 m² med en femtedel av sin teoretiska hastighet. En god start vid dimensionering av trådlösa nätverk är att bestämma hur hög trådlös hastighet som kunna uppnås överallt. Om ett hem på 60 m² ska täckas med 100 Mb/s kommer troligtvis en ensam router att räcka till.

Vad beror dåligt wifi på?

Exempel på material som kan försvaga WiFi-signalen är glas, keramik och stål. Se till att routern inte är skymd och att inga elektroniska apparater eller vitvaror står i direkt anslutning då det kan störa ditt WiFi.

Vad ska man tänka på vid köp av router?

Därför bör du tänka efter innan köpet, framförallt vad gäller följande:

  1. Hur många enheter ska anslutas till routern?
  2. Hur hög hastighet behöver du? Finns det gamers i familjen som behöver en snabb uppkoppling och tar upp mycket bandbredd?
  3. Vilken räckvidd behöver routern ha?

Var placera trådlös router?

Långsamt wifi / villa Det första du ska tänka på är placering av din router. Är den instängd, ta ut den. Bor du i ett hus med flera våningar är det bäst att placera den på övervåningen. Placera din router så centralt som möjligt och ungefär 1 meter upp från golvets yta.

Hur får man WiFi utomhus?

För att bra wifi-täckning utomhus bör routern i stället kompletteras med en accesspunkt som i sin tur utrustas med ändamålsenliga antenner. Då kan routern ge bra täckning inomhus samtidigt som accesspunkten ger bra täckning utomhus.