:

Hur använder man Legimus?

Innehållsförteckning:

  1. Hur använder man Legimus?
  2. Är Legimus gratis?
  3. Varför Legimus?
  4. Vem har rätt till Legimus?
  5. Vad menas med läsnedsättning?

Hur använder man Legimus?

Legimus är MTM:s app för att ladda ner och spela upp talböcker och taltidningar. Du hämtar appen utan kostnad på Google play. I appen Legimus kan du söka, ladda ner och läsa talböcker. För att kunna logga in måste du har ett konto till Legimus och det kan du få på ditt bibliotek om du har en läsnedsättning.

Är Legimus gratis?

Bokrea – på biblioteket är det alltid gratis - Legimus.

Varför Legimus?

Legimus är bara till för personer som inte kan läsa tryckta böcker. Det kan bero på att du har en synskada, dyslexi eller liknande. ... Samtidigt som du får kontot berättar biblioteket för dig vad det innebär att låna talböcker och hur du kan läsa.

Vem har rätt till Legimus?

Alla barn och ungdomar som har svårt att läsa får låna talböcker. Det kan till exempel vara barn med synnedsättning eller läs- och skrivsvårigheter/dyslexi. MTM kallar det för läsnedsättning. Om du är sjuk och därför har svårt att läsa får du också låna talböcker.

Vad menas med läsnedsättning?

Med en läsnedsättning menar vi att du behöver få en tryckt bok anpassad på något sätt för att kunna läsa den. En anpassad bok kan vara en inläst bok eller en bok i punktskrift. Du behöver inte visa intyg. Utifrån dina behov väljer du om du vill låna talböcker, e-textböcker eller punktskriftsböcker.