:

När så rödbetor på friland?

Innehållsförteckning:

  1. När så rödbetor på friland?
  2. Hur äter man rödbetor?
  3. När ska man så rödbetor?
  4. När kan man plantera ut Rödbetsplantor?
  5. Måste man skala palsternacka?

När så rödbetor på friland?

här odlar du rödbetor Rödbetor har små krav på växtplatsen. Det går också bra att odla rödbetor långt upp i landet, i alla fall i gynnsammare lägen. Sådden görs när jorden torkat upp och går att bearbeta på våren. Jordtemperaturen bör ha hunnit upp till ca 8⁰C.

Hur äter man rödbetor?

Traditionellt har rödbetor uteslutande använts kokta som sådana eller konserverade. Så tillredda har rödbetor inte konstaterats orsaka sjukdomsfall. Man kan tryggt använda rödbeta även som ugnsrotfrukt, purésoppa och i bakning.

När ska man så rödbetor?

fröna glest i omgångar ända fram i juli, ca. 2 cm djupt. Rödbetor som ska lagras bör sås sent, för att inte bli för stora och hårda.

När kan man plantera ut Rödbetsplantor?

De här rödbetorna sådde jag på balkongen i mitten av maj, sorten heter ”Forono”. En annan fördel med att förså rödbetor och plantera ut plantor, är att de får ett försprång mot ogräset. Det finns ju inget värre än att försöka rensa bort ogräs som är dubbelt så högt som plantorna.

Måste man skala palsternacka?

Unga, spröda palsternackor behöver du inte skala. Det räcker att skrubba dem rena. Servera dem hela. Äldre, grövre exemplar behöver skalas.