:

Hva er infrarød stråling?

Innehållsförteckning:

 1. Hva er infrarød stråling?
 2. Hvorfor heter det infrarød?
 3. Hvor finner vi infrarød stråling?
 4. Hvilken frekvens har infrarød stråling?
 5. Hva er infrarød stråling Quizlet?
 6. Hva er infrarød terrassevarmer?
 7. Er stråling energi?
 8. Hvilke typer stråling inngår i EM spekteret?
 9. Hvor finner man gammastråling?
 10. Hvilke type stråling inngår i EM spekteret?
 11. Hvordan lindrer infrarød lampe?
 12. Kan en infrarød lampe bruges til varmebehandling?
 13. Kan infrarøde lamper bruges i mange tilfælde?

Hva er infrarød stråling?

Infrarød stråling er elektromagnetisk stråling med bølgelengde mellom 0,7 μm (mikrometer) og cirka 1 mm (millimeter). Den kalles også IR-stråling eller varmestråling. Den er usynlig for det menneskelige øyet, men mange dyr kan oppfatte infrarød stråling og bruker den ved jakt på byttedyr.

Hvorfor heter det infrarød?

Infrarød (IR) stråling er elektromagnetisk stråling av bølgelengder lengre enn synlig lys, men kortere enn mikrobølger. Navnet kommer fra det latinske ordet infra som betyr under og rød som er den fargen innenfor spektret av synlig lys som har den lengste bølgelengden.

Hvor finner vi infrarød stråling?

Infrarød stråling (IR) kalles ofte varmestråling og kommer fra ovner, bål og varme gjenstander. Denne strålingen er en del av det optiske spekteret som vi ikke kan se, men som har lengre bølgelengde enn synlig lys.

Hvilken frekvens har infrarød stråling?

Radiobølger (bølgelengde over 1 m) Mikrobølger (1 mm – 1 000 mm) Infrarød stråling (700 nm – 1 mm) Lys (4 nm)

Hva er infrarød stråling Quizlet?

Infrarød stråling er elektromagnetisk stråling som har større bølgelengde enn synlig lys. Vi kan ikke se infrarød stråling, men vi kan føle det i form av varme. Alle varme legemer sender ut elektromagnetisk stråling i form av infrarød stråling.

Hva er infrarød terrassevarmer?

Infrarød varmestråling Fellesnevneren for elektriske terrassevarmere er nettopp at de produserer infrarød strålevarme, ofte forkortet IR. ... Det betyr at infrarød varme – i likhet med lys – kan bevege seg gjennom lufttomt rom, slik den gjør hver dag på sin ferd fra solen til oss på Jorden.

Er stråling energi?

Elektromagnetisk stråling er energi som overføres i form av elektromagnetiske bølger.

Hvilke typer stråling inngår i EM spekteret?

Det elektromagnetiske spekteret er en fellesbenevnelse på alt som omfatter elektromagnetisk stråling. Både radiobølger, lys og stråling er ulike typer stråling i det elektromagnetiske spekteret.

Hvor finner man gammastråling?

Gammastråling er elektromagnetisk stråling som oppstår ved endringer i strukturen til atomkjernene eller ved henfall (desintegrasjon) eller tilintetgjørelse (annihilasjon) av elementærpartikler. Sammen med alfa- og betastråling er gammastråling en av de vanligste formene for nukleær stråling.

Hvilke type stråling inngår i EM spekteret?

Det elektromagnetiske spekteret er en fellesbenevnelse på alt som omfatter elektromagnetisk stråling. Både radiobølger, lys og stråling er ulike typer stråling i det elektromagnetiske spekteret.

Hvordan lindrer infrarød lampe?

 • Den terapeutiske varme lindrer og understøtter kroppens egen evne til at heles. Strålerne fra en infrarød lampe kan sammenlignes med solens stråler. Dog undgår du den farlige UV-stråling ved at bruge en infrarød lampe.

Kan en infrarød lampe bruges til varmebehandling?

 • En infrarød lampe kan bruges til varmebehandling af områder på kroppen, som har brug for lindring. Spændte muskler og stive led har rigtig godt af denne slags dybdegående og samtidig skånsomme behandling. Den terapeutiske varme lindrer og understøtter kroppens egen evne til at heles.

Kan infrarøde lamper bruges i mange tilfælde?

 • Da varmebehandling er anerkendt som en medicinsk behandling, kan infrarøde lamper bruges i mange tilfælde, som eksempelvis muskel- og ledsmerter, muskelspændinger og myoser, pandehulebetændelse, forkølelse og meget mere. Beurer er førende indenfor innovative sundhedsprodukter og har modtaget utallige priser for deres teknologi.