:

Hur bred kyl och frys?

Innehållsförteckning:

  1. Hur bred kyl och frys?
  2. Hur höga är kylskåp?
  3. Hur mycket kostar ett kylskåp?
  4. Vad kostar kyl och frys?
  5. Hur många liter rymmer en frys?
  6. Hur stor luftspalt bakom kylskåp?
  7. Var köpa kylskåp?
  8. Hur mycket ska ett kylskåp låta?
  9. Hur mycket el drar en kyl och frys?
  10. Vad kostar mest el?

Hur bred kyl och frys?

Kylskåp, frysskåp och kyl- och fryskombinationer med 60 cm bredd är det klassiska formatet för fristående produkter. Generöst utrymme med många utrustningsalternativ erbjuder det bredaste urvalet för din optimala livsmedelslagring. Med extra breda kylprodukter får du maximalt lagringsutrymme.

Hur höga är kylskåp?

Storlek och volym. Ett kyl-/frysskåp har normalt en bredd på 60 cm och ett djup på 60 cm. Höjden varierar desto mer, från ca 45 cm upp till 200 cm. Ett hushåll behöver en grundvolym för en person på ca 200 liter, räkna sedan med ca 50 liter för varje person så har du ett ungefärligt mått på hur stort skåp du behöver.

Hur mycket kostar ett kylskåp?

Kyl-äldre modell: 787,50 kronor per år. Kyl-modern: 255 kronor per år. Frys-gammal: 1500 kronor per år. Frys-ny: 475 kronor per år.

Vad kostar kyl och frys?

Elkostnaden för en ny kyl är cirka 1,18 kronor/dygn och för en ny frys cirka 1,34 kronor/dygn. En ny kyl eller frys behöver cirka 80 procent mindre el än en 15 år gammal. Med en modern kyl och frys sparar du alltså automatiskt mellan 4 kronor/år jämfört med äldre utrustning.

Hur många liter rymmer en frys?

Frysskåp finns i många olika storlekar. Allt från små frysskåp som rymmer 34 liter upp till 315 liter.

Hur stor luftspalt bakom kylskåp?

För att kylskåpet ska fungera optimalt bör det nämligen ha en luftspalt på minst fem centimeter från toppen och upp till taket så att det får göra sig av med den varma luften den producerar i kylprocessen.

Var köpa kylskåp?

I vårt sortiment finns kyl och frys från bland annat kvalitetsmärkena Bosch, Cylinda och Siemens. Här hittar du energisnåla och hygieniska vitvaror i flera olika modeller och utföranden.

Hur mycket ska ett kylskåp låta?

Det är normalt att brumma Viktigt att komma ihåg: alla kylskåp ger något slags ljud ifrån sig. Vanligtvis brummar de lite. Det är så de låter. Ett annat ljud är ett gurglande när kylgasen förångas, vilket är mekanismen för att kyla kylskåpet.

Hur mycket el drar en kyl och frys?

* Ett nytt A-klassat kylskåp ska dra ca 250 kWh per år, ett frysskåp eller ett kombiskåp med kyl och frys ca 350 kWh.

Vad kostar mest el?

Se till att den är av när du inte använder den då en handdukstork som står på dygnet runt kan kosta flera hundra kronor per år. Välj en vattenburen handdukstork om möjligt då dessa drar mindre el. Hemelektronik så som mobilladdare, tv:n eller spelkonsolen som står i standby-läge är en klassisk strömtjuv.