:

Hur stannar man på rullskidor?

Innehållsförteckning:

  1. Hur stannar man på rullskidor?
  2. Var kan man åka rullskidor?
  3. Hur man bromsar med rullskidor?
  4. Vilka pjäxor till rullskidor?
  5. Vad kostar det att köpa rullskidor?

Hur stannar man på rullskidor?

Det effektivaste sättet att bromsa är så klart att köpa rullskidor som har broms/bromsar. Det mest effektiva sättet att bromsa med rullskidor som saknar bromsar är att föra ut en av skidorna på gräset. Gräset bromsar farten men var beredd på att det kan ta tvärstopp, så tekniken kräver lite träning.

Var kan man åka rullskidor?

När du åker skidor eller rullskidor anses du som gående och skall använda gångbana eller vägren. Om gångbana saknas eller om den är svårframkomlig får du åka på cykelbana eller körbana. På körbanan bör du åka längst till vänster.

Hur man bromsar med rullskidor?

Men så länge du inte åker i tät trafik eller i branta nedförsbackar som svänger skarpt är risken att slå sig ordentligt ganska liten. Det finns vissa rullskidsmodeller med broms, men ännu ingen som fungerar lika bra som till exempel bromsarna på en cykel. Rullskidor med broms är inget nytt påfund.

Vilka pjäxor till rullskidor?

I de fall man ska köpa en pjäxa till rullskidåkning så rekommenderar vi modellen kombipjäxor. Dessa är avsedda för både klassisk stil och skate/fristil, vilket gör att de är lite högre och ger en betydligt bättre stabilitet för rullskidåkare. Alltid skönt att ha den lilla extra kontrollen när det börjar gå fort.

Vad kostar det att köpa rullskidor?

Rullskidor med bindning finns från cirka 2 000 kr och uppåt.