:

Vilka regler gäller för riksfärdtjänst?

Innehållsförteckning:

  1. Vilka regler gäller för riksfärdtjänst?
  2. Hur fungerar färdtjänst?
  3. Hur många resor får man med riksfärdtjänst?
  4. Hur får man riksfärdtjänst?
  5. Hur långt får man åka med riksfärdtjänst?

Vilka regler gäller för riksfärdtjänst?

För att bli beviljad riksfärdtjänst så måste du uppfylla dessa villkor: Du kan inte genomföra resan till normala resekostnader, utan ledsagare på grund av ditt funktionshinder. ... Du genomför resan med taxi eller särskilt anpassat fordon och med ledsagare. Din resa bekostas inte av staten, kommunen eller landstinget.

Hur fungerar färdtjänst?

Du kan få färdtjänst om du har en funktionsnedsättning som gör att du har stora svårigheter att förflytta dig på egen hand eller att resa med kollektivtrafik. Din funktionsnedsättning ska finnas i mer än tre månader. ... Du kan få färdtjänst med en personbil eller med ett specialfordon, beroende på vad du behöver.

Hur många resor får man med riksfärdtjänst?

Kommunen behöver ha Din ansökan om riksfärdtjänst minst tre veckor före planerad resa. Vid behov ska ansökan styrkas med läkarintyg. Normalt beviljas en resa i taget, d.v.s. en resa (och returresa) vid ett fastställt datum och med fastställt mål.

Hur får man riksfärdtjänst?

Ansökan om riksfärdtjänst görs hos den kommun där man är skriven eller hos den myndighet som kommunen överlämnat uppdraget till. Kommunen/myndigheten gör en bedömning utifrån funktionshindret och bifaller eller avslår ansökan. Kommunens/myndighetens beslut kan överklagas.

Hur långt får man åka med riksfärdtjänst?

Vid resa med riksfärdtjänst skall resenären betala en viss avgift, den s k egenavgiften....Egenavgiftstabell.

Vägavstånd i kilometerUpp t.o.m. 25 år26 år och uppåt
191 kr130 kr
1115 kr165 kr
1136 kr195 kr
1154 kr220 kr