:

Hur fungerar lamotrigin?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar lamotrigin?
  2. Hur fungerar stämningsstabiliserande?
  3. Vad händer i kroppen när man slutar med lamotrigin?
  4. Är lamotrigin en bra medicin?
  5. Är lamotrigin farligt?
  6. Hur fungerar lithium?

Hur fungerar lamotrigin?

Lamotrigin Actavis hör till en läkemedelsgrupp som kallas antiepileptika. Det används för att behandla två tillstånd – epilepsi och bipolär sjukdom. Lamotrigin Actavis behandlar epilepsi genom att blockera de signaler i hjärnan som utlöser epileptiska anfall (attacker).

Hur fungerar stämningsstabiliserande?

Stämningsstabiliserande läkemedel utgör grunden för behandling av bipolär sjukdom. Läkemedlen verkar genom att minska risken för svängningar mellan mani/hypomani och depression. Utan stämningsstabiliserande läkemedel är risken för återinsjuknande i bipolär sjukdom mycket hög.

Vad händer i kroppen när man slutar med lamotrigin?

För att sluta ta Lamotrigin ratiopharm är det viktigt att dosen minskas gradvis under omkring 2 veckor. Om du plötsligt slutar att ta Lamotrigin ratiopharm kan din epilepsi komma tillbaka eller förvärras. Det kan ta tid innan Lamotrigin ratiopharm verkar och därför kommer du troligtvis inte att må bättre på en gång.

Är lamotrigin en bra medicin?

Lamotrigin är ett antiepileptikum som används vid epilepsi samt som stämningsstabiliserande vid vissa psykiska sjukdomar, bland annat bipolär sjukdom. Lamotrigin har även visat sig fungera bra som stämningsbalanserande vid behandling för Emotionellt instabil personlighetstörning (Borderline).

Är lamotrigin farligt?

Ett litet antal personer som tar Lamotrigin Actavis får en allergisk reaktion eller hudreaktion som kan vara livshotande och utvecklas till allvarligare problem om de inte behandlas.

Hur fungerar lithium?

Det är inte helt klarlagt hur litium verkar, men ämnet anses påverka natrium- och kaliumbalansen i hjärnans nervceller. Det i sin tur påverkar halterna av signalsubstanser i hjärnan, och de besvär man har vid bipolär sjukdom – mani och depression – dämpas.