:

Vad är EMS träning?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är EMS träning?
  2. Får man muskler av TENS?
  3. Hur ofta EMS?
  4. Vad kostar Bionic?
  5. Hur använda TENS vid förlossning?
  6. Hur många gånger skall man använda TENS?

Vad är EMS träning?

EMS betyder elektrisk muskelstimulering och fungerar som en ofarlig förstärkare till naturliga nervimpulser i kroppen. När vi utför en rörelse skickas en impuls från hjärnan om att muskeln ska spänna sig (kontrahera sig) och det är dessa impulser som förstärks under EMS-träningen med hjälp av vår träningsutrustning.

Får man muskler av TENS?

Du kan bygga muskler med elektrisk muskelstimulering (EMS). TENS används dock endast för smärtlindring och terapeutiska effekter. Så medan EMS kan stärka eller bygga om dina muskler, med TENS är det möjligt att lindra smärta efter träning.

Hur ofta EMS?

Bra EMS-tränare kännetecknas också av att de också inkluderar TENS-program. Detta innebär att du är perfekt förberedd vid ömma muskler eller skador. Regenerering: Vi rekommenderar en paus på minst två dagar mellan träningen. Att använda träningen för ofta kan leda till överträning, vilket kan vara skadligt.

Vad kostar Bionic?

Bionic betalar du endast 300 kr per pass (ordinarie pris 750 kr). Checka in som vanligt genom att scanna QR-koden. Alla träningspass sker med personlig tränare och dessutom behöver du inte ta med dig något förutom egna inomhusskor.

Hur använda TENS vid förlossning?

Så går behandlingen till De fästs nära eller på området där du har ont. Inga sår får finnas där. Elektroderna ansluts sedan till en batteridriven dosa, en så kallad tens-apparat. Tens-apparaten skickar elektriska impulser till nerverna under huden.

Hur många gånger skall man använda TENS?

Behandling med tens vid muskelvärk Vid muskelvärk brukar en behandling ta 30 till 45 minuter och kan upprepas två till fyra gånger om dagen. I en del regioner kan du få låna hem en tens-apparat. Du får sedan lära dig hur du själv kan använda tens-apparaten hemma.