:

Hur fungerar dagens telefoner?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar dagens telefoner?
  2. Är det farligt att vara på mobilen?
  3. Vilka delar ingår i mobiltelefonen?
  4. Hur har telefonen förändrats genom tiderna?
  5. När blev det vanligt med mobiltelefon?

Hur fungerar dagens telefoner?

Mobiltelefonen har gått från att vara en telefon ämnad för enkla telefonsamtal mellan två parter till att idag vara en fullfjädrad handdator som har flera funktioner. Idag används inte mobilen främst för att genomföra telefonsamtal längre utan majoriteten skickar meddelanden mellan varandra utan extra kostnad.

Är det farligt att vara på mobilen?

I dag finns inget robust vetenskapligt stöd för att radiovågorna från mobiltelefonen skulle kunna innebära några hälsorisker. Det finns dock en osäkerhet om möjliga långtidseffekter, framförallt när det gäller barn.

Vilka delar ingår i mobiltelefonen?

Inuti mobilen finns batteri, simkort, kamera. Dt finns en Processor (en dator), som läser av programkoden när jag trycker på en knapp på touch screenen och bestämmer processor vad som ska hända. I mobilen finns ett nätverk som kan göra så mobilen får internet, wifi och nätverksanslutning.

Hur har telefonen förändrats genom tiderna?

Mobilen fortsätter att utvecklas Utvecklingen gick väldigt snabbt från det att tegelstenen lanserades på marknaden. Man började snabbt tillverka mobiler som var mindre och smidigare. En klassisk modell är den som såg ut som en mussla med en liten lucka som gick att stänga och öppna.

När blev det vanligt med mobiltelefon?

Under 1980-talet kom genombrottet för mobiltelefoni. Innan dess var det ingen som trodde att tekniken skulle få någon större betydelse men mobiltelefonin spreds snabbt över hela världen. Mobiltelefonsystemet NMT, öppnade 1981 efter en överenskommelse mellan televerken i Norden.