:

Hur fungerar låsbultar?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fungerar låsbultar?
  2. Hur vet man vilka hjulbultar man ska ha?
  3. Hur får man loss hjulbultar?
  4. Hur tar man bort låsbult?
  5. Måste man ha låsbultar?
  6. Vad kostar hjulbultar?
  7. Får inte loss bulten?

Hur fungerar låsbultar?

Låsbultar skyddar dina hjul! Det krävs särskilda verktyg för att få bort låsbultarna och tappar du bort dem måste du bege dig till en verkstad. Låsbara bultar har nämligen särskilda mönster som inte kan avlägsnas med vanliga mutternycklar. Det krävs speciella låsnycklar till detta moment.

Hur vet man vilka hjulbultar man ska ha?

Det som avgör antalet är hur navet ser ut. Det vanligaste på personbilar är att man skall ha fyra eller fem hjulbultar med 17 – 21 millimeters storlek. Att ha rätt bultar är avgörande för att däcket sitter korrekt fast. Fel storlek gör att däcket kan lossna eller att hjulhuset skadas.

Hur får man loss hjulbultar?

annars far gängorna, Efter de tar du bara en mejsel å petar på de som sitter kvar om de gör de alls då brukar de fara bort på engång annars svetsar du fast en stång å en mutter på de så du kan slå på en hylsa.

Hur tar man bort låsbult?

Det är en hylsa man slår på själva låsbulten. Vissa låsbultar har en roterande ring som man slår bort först, sen går det bra. Det är en hylsa man slår på själva låsbulten. Vissa låsbultar har en roterande ring som man slår bort först, sen går det bra.

Måste man ha låsbultar?

– Ja det ger trots allt ett litet extra skydd och gör att tjuven måste banka ut hjulet, det gör att processen tar längre tid och på så sett kan exempelvis bra Gransamverkan skydda varandra säger Anders Adali. – Personligen tycker jag att man bör använda låsbultar, men det är som allt annat.

Vad kostar hjulbultar?

En hjulbult i originalkvalité kostar aldrig mindre än 7 EUR. Därför ska du vara särskilt skeptisk när någon erbjuder dig det billigare än så.

Får inte loss bulten?

Om en bult sitter riktigt hårt, så brukar jag spruta på wd40 eller liknande, och låta det stå över natten, sen värma lite. då lossnar det till 99%. På med WD40/5-56 några gånger och låt stå över natten. Se till att hylsan som sitter på sitter så bra den kan.