:

Kan någon annan hämta ut medicin?

Innehållsförteckning:

  1. Kan någon annan hämta ut medicin?
  2. Kan min mamma hämta ut min medicin?
  3. Kan barn hämta ut medicin?
  4. Kan hemtjänsten hämta ut medicin?
  5. Kan man hämta ut medicin med BankID?
  6. Kan läkaren se om jag hämtat ut min medicin?

Kan någon annan hämta ut medicin?

Om du vill hämta ut läkemedel åt någon annan, eller att någon annan ska hämta ut läkemedel åt dig behöver du registrera en fullmakt för apoteksärenden. På den här sidan kan du registrera fullmakten digitalt via Läkemedelskollen eller via blankett, och hitta information om fullmakter på olika språk.

Kan min mamma hämta ut min medicin?

Du kan låta någon annan sköta alla dina apoteksärenden och hämta ut dina receptbelagda läkemedel. För att göra det behöver du ge denna person en fullmakt. Du kan även med en fullmakt se och hantera ditt eller dina barns läkemedel till den dag de fyller 13år.

Kan barn hämta ut medicin?

En vårdnadshavare kan fortsatt gå till ett vanligt fysiskt apotek för att hämta ut recept till sin tonåring. Samma kontroll görs då av vilken information som kan lämnas ut och vilka läkemedel barnet/tonåringen behöver.

Kan hemtjänsten hämta ut medicin?

Hämtning av läkemedel/apodos på apotek eller vårdcentral av hemtjänst sker i de fall brukaren beviljats hjälp med inköp eller ärenden. Om sådant bistånd saknas ansvarar brukaren själv eller närstående för att hämtning sker. Om brukaren vill ansöka om hjälp med inköp eller ärenden kontaktas biståndshandläggaren.

Kan man hämta ut medicin med BankID?

Logga in med BankID på apoteket.se eller i vår app Mitt Apotek, så kan du beställa receptbelagd medicin till dig själv, dina barn, med fullmakt eller till ditt djur. Du får läkemedlen levererade till brevlådan, ett av våra ombud eller expresslevererade till ditt apotek efter två timmar.

Kan läkaren se om jag hämtat ut min medicin?

Här kan du läsa om vem som får se vad du har fått utskrivet av en läkare eller en annan förskrivare och hämtat ut på apotek. Du får också veta hur du kan påverka vilken information som visas för hälso- och sjukvården och apoteken.