:

Hur skruvar man i Karmskruv?

Innehållsförteckning:

  1. Hur skruvar man i Karmskruv?
  2. Hur långt ska man skruva in Karmskruv?
  3. Var sätter man Karmskruv?
  4. Vad är en Karmskruv?
  5. Hur långt in skall skruven skruvas i olika material vid montering av fönster dörr?
  6. Vilken plugg till Karmskruv?
  7. Hur djupt Karmskruv?
  8. Hur fungerar Karmhylsor?

Hur skruvar man i Karmskruv?

Montering av karmskruv Karmskruv monteras direkt i väggen utan behov av plugg. Men innan du når så långt ska karmen först klossas upp, så att den sitter korrekt i dörr-/ eller fönsterhålet. Vanliga karmskruvar används nämligen bara till att fixera karmen när den är på plats – inte till att justera den.

Hur långt ska man skruva in Karmskruv?

Läs mer här. Montera karmskruvar med ca 500 mm avstånd från varandra. Använd de förborrade 14 mm hålen i karmen för montering av skruven.

Var sätter man Karmskruv?

För dörrar bör man sätta Programa Karmskruv i det nedersta hålet på gångjärnssidan först och sedan använda ev. lös tröskel för att få karmen i rätt läge på andra sidan.

Vad är en Karmskruv?

Karmskruv används vid montage av fönster- och dörrkarmar och består av en genomgående skruv försedd med en yttergängad hylsa. Hylsan gör att karmen kan justeras i sidled efter att den monterats. Karmen kan alltså enkelt både justeras och vid behov demonteras. For montage i trä, betong eller tegel.

Hur långt in skall skruven skruvas i olika material vid montering av fönster dörr?

Det innebär att du smidigt kan montera karm även om spaltbredden är olikafönstret eller dörrens olika sidor....Karmmontage - välj rätt skruvlängd.

SpaltbreddSkruvlängd
0-5 mm50 mm
5-15 mm70 mm
15-35 mm90 mm
35-85 mm140 mm

Vilken plugg till Karmskruv?

  • Nylonplugg för karmskruv.
  • Funktion: Solid plugg med goda temperatur- och åldrings- egenskaper. För karmmontage tillsammans med karmskruv i betong, lättbetong och tegel. ...
  • Nylonplugg för massiva material. som betong, sten och massivtegel.
  • Dim. mm. ...
  • FÖRPACKNING. Art. ...
  • 10 x 50. 6,0–8,0. ...
  • Dim. mm.

Hur djupt Karmskruv?

Montage med karmskruv Mellanrumet mellan karm och vägg avgör längden på karmskruven. Monteringsdjup i träregel är minst 45 mm. Om karmen ej är förborrad borra ett 14 mm hål med Karmskruvsborr DLT 5.

Hur fungerar Karmhylsor?

Karmhylsan monteras i karmen från utsidan, man lyfter karmen på plats, och justerar ut hylsorna mot väggen, kontrollera att karmen är i våg och lod, eventuell justering.