:

Hur försäkring?

Innehållsförteckning:

  1. Hur försäkring?
  2. Vad gör ett försäkringsbolag?
  3. Hur funkar försäkringspremie?
  4. Vad klassas som livförsäkring?
  5. Vad är en personförsäkring?

Hur försäkring?

Idén med försäkring är enkel. Det handlar om att sprida risker över en större grupp och över tid. En försäkringstagare delar sin risk med ett större kollektiv istället för att själv bära hela risken. Varje försäkringstagare betalar en premie som speglar den risk man tillför kollektivet.

Vad gör ett försäkringsbolag?

Försäkringsbolag har som grundläggande idé att erbjuda skydd till människor och företag mot vissa oväntade ekonomiska förluster. Bolaget bedömer riskerna och vilket pris den tagna risken motsvarar. ... Ett försäkringsbolags verksamhet bygger därför både på försäkringsverksamheten och kapitalförvaltningen.

Hur funkar försäkringspremie?

När du tecknar en försäkring betalar du en avgift, försäkringspremien, till det bolag där du har din försäkring. Bolaget har sannolikt flera kunder som också betalar in sina premier, och på det viset finns det alltid pengar hos bolaget som kan stötta de som råkar ut för oförutsedda händelser.

Vad klassas som livförsäkring?

En livförsäkring är inte ett sparande utan en så kallad riskförsäkring. Du betalar löpande en premie för ett visst försäkringsbelopp, som du väljer själv. När du dör betalas det ut ett engångsbelopp till dem du skrivit in som förmånstagare, förutsatt att försäkringen fortfarande gäller.

Vad är en personförsäkring?

En personförsäkring är ett komplement till samhällets skydd vid olycksfall, sjukdom och dödsfall. ... Personförsäkringar kan ge dig ekonomiskt stöd om du eller någon i familjen skulle råka ut för en olyckshändelse eller sjukdom, får en allvarlig diagnos eller blir arbetslös eller sjukskriven.