:

Får man bo på hotell om man är 13?

Innehållsförteckning:

  1. Får man bo på hotell om man är 13?
  2. Får man ta in andra på hotell?
  3. Får man ha gäster på hotell?
  4. När kan man avboka hotell?
  5. Vad räknas som barn på hotell?
  6. Måste man visa leg på hotell?
  7. Hur många får man bo i ett hotellrum?
  8. När dras pengar booking?

Får man bo på hotell om man är 13?

Numera är det många hotell som kräver att personen som checkar in är 18 år fyllda. Det är därför kundens eget ansvar att undersöka med hotellet vad som gäller innan man bokar. Detta går i de flesta fall fint, beroende på vilket land/hotell det gäller.

Får man ta in andra på hotell?

Om hotellet inte kan erbjuda dig ett rum så som överenskommits, har du rätt att utan merkostnad ett likvärdigt eller bättre rum på hotellet eller på ett hotell med likvärdig standard. Informera hotellpersonalen om alla önskemål du har när du gör din bokning så att hotellet kan förberedas för din vistelse.

Får man ha gäster på hotell?

Gäster är välkomna, men sällan längre än till midnatt. Många gånger betalar man dessutom "enkelrumspris" för sitt dubbelrum eftersom man sover själv där. Dyrare än ett vanligt enkelrum, men billigare än ett ordinarie dubbel.

När kan man avboka hotell?

Du har ingen lagstadgad ångerrätt när du bokar ett boende. Om du upptäcker några fel på boendet måste du klaga till företaget så snart som möjligt. Väntar du för länge med att klaga kan du förlora rätten till ersättning. Det är alltid bokningsvillkoren som avgör om du har rätt att avboka eller omboka boendet.

Vad räknas som barn på hotell?

På de flesta hotell räknas man som barn tills man fyllt 12 år. Får barnen sova i vår säng? Barn under 2 år sover gratis i befintliga sängar. För äldre barn krävs oftast att man betalar för en extrasäng på rummet även om ni föredrar att barnet sover i er säng.

Måste man visa leg på hotell?

För att bo på hotellet måste det bo minst en person i rummet över 18 år. * Vid incheckning ska du som gäst visa körkort, pass eller giltig legitimation. (detta enl. Polisens föreskrifter PMFS 2015:-1).

Hur många får man bo i ett hotellrum?

Har du bokat och betalar för ett dubbelrum så kan givetvis två personer sova där. Allt snack om brandsäkerhet är bullshit. Hotellen har inte koll på om det sover en eller två personer i ett dubbelrum. Det är endast personen som betalar rummet som är registrerad.

När dras pengar booking?

Betalning. Vem drar pengarna från mitt kort och när? En förskottsbetalning kan komma att dras i enlighet med boendets villkor. Summan reserveras då tillfälligt på ditt kort tills efter utcheckning, i syfte att verifiera kortet.