:

Vad är det som tar plats på min dator?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är det som tar plats på min dator?
  2. När datorn är full?
  3. Kan man ta bort hämtade filer på datorn?
  4. Vad kan jag ta bort från datorn?
  5. Hur vet jag vilka program jag kan ta bort?
  6. Vad gör en diskrensning?
  7. Är hårddisk utrymmen?

Vad är det som tar plats på min dator?

Öppna Inställningar från Start-menyn och klicka på den första punkten i listan – System. I menylistan till vänster klickar du på Lagring, vilket visar en översikt över datorns olika enheter. Klicka på en enhet för att få mer information om vad som finns lagrat på den.

När datorn är full?

Om din C-disk blivit full finns ett par olika sätt att lösa problemet på. Till dessa hör bland annat: Rensa C-disken från temporära filer. Rensa C-disken från gamla installationsfiler.

Kan man ta bort hämtade filer på datorn?

Filer som du har laddat ner hittar du i ”Hämtade filer” via ”Den här datorn”. Där finner du även mappen som innehåller dina bilder. Gå in i valfri mapp och markera den fil som du vill ta bort. Tryck Delete på ditt tangentbord.

Vad kan jag ta bort från datorn?

Ett av de enklaste sätten att rensa bort filer som du inte längre behöver är att använda Diskrensning. Öppna Diskrensning genom att klicka på Start. Skriv Diskrensning i sökrutan och välj sedan Diskrensning i resultatlistan. Om en fråga visas väljer du den enhet som du vill rensa och väljer sedan OK.

Hur vet jag vilka program jag kan ta bort?

  • Skriv Kontrollpanelen i sökrutan på Aktivitetsfältet och välj det i listan med sökresultat.
  • Välj Program > Program och funktioner.
  • Håll ned (eller högerklicka) på programmet som du vill ta bort och välj Avinstallera eller Avinstallera/ändra. Följ sedan anvisningarna på skärmen.

Vad gör en diskrensning?

Använda Diskrensning Om du regelbundet rensar datorn frigörs utrymme och datorn fungerar bättre. Ett av de enklaste sätten att rensa bort filer som du inte längre behöver är att använda Diskrensning. Öppna Diskrensning genom att klicka på Start.

Är hårddisk utrymmen?

Varje gång du använder din dator sparas skräpfiler och annat onödigt på din dators hårddisk. Om dessa inte raderas kommer de utgöra en massa hårddiskutrymme som gör att datorn arbetar långsammare och blir seg.