:

Är karragenan skadligt?

Innehållsförteckning:

  1. Är karragenan skadligt?
  2. I vilka produkter finns det karragenan?
  3. Är löpe halal?
  4. Finns det gris i e471?
  5. Vad är ett e nummer?

Är karragenan skadligt?

De har funnit att det inte finns någon risk med det karragenan som är godkänt att använda som livsmedelstillsats. Inte ens i doser som är mycket högre än vad man får i sig via livsmedel. Karragenan är också en KRAV-godkänd tillsats, vilket gör att det kan användas i ekologiska produkter.

I vilka produkter finns det karragenan?

Karragenan E407 kan finnas i bl. a. grädde, glass, välling, såser, godis, mjölkersättning, potatis-sallader, räksallad och liknande röror, sylt, chokladdrycker och milkshake. Ämnet kan tyvärr även finnas i KRAV-produkter.

Är löpe halal?

Tillgången varierar på animaliskt löpe. Vi blir mer resurskloka eftersom vi genom att undvika animaliskt löpe kan använda biprodukten vassle på nya marknader och nå nya konsumenter som exempel: vasslen blir en godkänd halal- och kosherprodukt och vegetarianer som vill undvika animaliskt löpe nu kan äta våra ostar.

Finns det gris i e471?

E 471 - Mono- och diglycerider av fettsyror. Framställs av ätbara fetter och oljor eller glycerol och fettsyror. De fetter som används kan komma från djur, t ex gris. Emulgeringsmedel.

Vad är ett e nummer?

E-nummer är ett specifikt ID-nummer som används för beteckning av livsmedelstillsatser som godkänts för användning i Europa.