:

Vad är kokosfett för fett?

Innehållsförteckning:

  1. Vad är kokosfett för fett?
  2. När kom kokosfett till Sverige?
  3. Kan man återanvända kokosfett?
  4. Vad är det för fett i kokosolja?
  5. Vad är Laurinsyra bra för?
  6. Kan man frysa in kokosfett?

Vad är kokosfett för fett?

Kokosfett eller kokosolja är ett fett som framställs från kopra. Det har vid rumstemperatur fast form, men smälter vid ca 25°C. Kokosfett av god kvalitet har en ren vit färg, och sötaktig lukt och smak.

När kom kokosfett till Sverige?

Sedan dröjde det ett tag innan produkterna började anlända och med dem orden för dem - kokosfett dyker upp 1849 och kokos 1856.

Kan man återanvända kokosfett?

Den klarar höga temperaturer utan att osa eller missfärga övriga råvaror. Oljan kan återanvändas vid flera tillfällen men bör bytas ut efter sex till åtta gångers användning eftersom långvarig upphettning ger upphov till oxidering och transfetter kan bildas.

Vad är det för fett i kokosolja?

Kokosolja innehåller en stor del mättade fetter, den typ av fett som vi rekommenderas äta mindre av. Det som är speciellt för kokosfett är att det mättade fettet rent kemiskt består av lite kortare kedjor.

Vad är Laurinsyra bra för?

Laurinsyra sägs även hjälpa bland annat tarmfloran, minska eksem, akne, psoriasis, skydda levern och förhindra fotsvamp. Den har även förmåga att döda bakterier som orsakar lunginflammation, hjärnhinneinflammation och urinvägsinfektion.

Kan man frysa in kokosfett?

Man vinner inget på att frysa matfett. Eftersom fett inte fryser fortsätter det att oxidera och blir till slut härsket antingen man har det i kylen eller i frysen. Luktar det inte härsket och färgen är vit utan att skifta i gult så är det förmodligen fortfarande tjänligt.