:

Hur fraktar man hem en valp?

Innehållsförteckning:

  1. Hur fraktar man hem en valp?
  2. Hur många veckor ska en valp vara?
  3. Hur länge kan en valp åka bil?
  4. Hur länge ska en valp vara hos sin mamma?
  5. Hur lång tid tar det för en valp att känna sig hemma?

Hur fraktar man hem en valp?

För att uppmuntra valpen att gå in i bilen lägger du dit en godisbit och ger den något att tugga på under resan. Om du har en medpassagerare kan denna sitta i baksätet med valpen i knät, på sätet eller golvet. Om du är ensam måste valpen sitta i en bur under resan. Valpen måste dock alltid vara säkrad vid inbromsning.

Hur många veckor ska en valp vara?

Du får hämta valpen tidigast när den är åtta veckor gammal och när du får hem den ska den vara id-märkt, avmaskad, grundvaccinerad samt besiktad. Besiktningsintyget ska inte vara äldre än sju dagar och vara utförd och signerad av en legitimerad veterinär.

Hur länge kan en valp åka bil?

Du får heller inte transportera en tik tidigare än 1 vecka efter valpningen om du ska åka längre än 5 mil. En hundvalp måste vara minst 1 vecka och naveln bör vara helt läkt för att du ska få transportera den. En tik med diande valpar ska transporteras tillsammans men hållas åtskilda från andra djur.

Hur länge ska en valp vara hos sin mamma?

Varför inte tidigare än 8 veckor? Att en valp inte får skiljas från modern, annat än tillfälligt och inte får levereras förrän tidigast vid åtta veckors ålder har även stöd i Jordbruksverkets föreskrifter (SVJFS 2020:8, 6 kap 7 §).

Hur lång tid tar det för en valp att känna sig hemma?

Ta det lugnt de första dagarna. Lär känna varandra i lugn och ro och låt valpen undersöka den nya hemmiljön i sin egen takt. Vänta ett par dagar med att bjuda hem nyfikna vänner som vill besöka nykomlingen. Ge valpen en egen plats dit den kan gå för att vara ifred när den känner för det.