Hur länge kan man ta prolia?
Innehållsförteckning:
- Hur länge kan man ta prolia?
- Kan man sluta med prolia?
- Vad är prolia bra för?
- Hur länge kan man ta alendronat?
- När ska man behandla osteoporos?
- Kan man bota benskörhet?
- Vad händer i kroppen vid benskörhet?
Hur länge kan man ta prolia?
Bisfofonaterna lagras in i skelettet och fortsätter verka 1-2 år efter avslutad behandling. Prolia försvinner ganska snabbt efter avslutad behandling och det finns också studier som talar för att risken för kotfraktur kan vara ökad under den tiden. Däremot är Prolia alternativet när njurfunktionen är låg.
Kan man sluta med prolia?
Om du slutar att använda Prolia För att få så stor nytta som möjligt av behandlingen gällande minskad risk för frakturer, är det viktigt att du använder Prolia så länge som läkaren ordinerar det. Avsluta inte behandlingen utan att kontakta din läkare.
Vad är prolia bra för?
Injektionsvätska, lösning (injektionsvätska). Klar, färglös till svagt gul lösning. Behandling av osteoporos hos postmenopausala kvinnor och hos män som löper ökad risk för frakturer. Hos postmenopausala kvinnor minskar Prolia signifikant risken för vertebrala och icke-vertebrala frakturer inklusive höftfrakturer.
Hur länge kan man ta alendronat?
Maximal rekommenderad behandlingstid för alendronat är 10 år, för zoledronsyra 6 år.
När ska man behandla osteoporos?
Efter fraktur orsakad av benskörhet ska osteoporosutredning göras och behandling övervägas för postmenopausala kvinnor och män över 50 år.
Kan man bota benskörhet?
Du kan få behandling med läkemedel som stärker skelettet och minskar risken för benbrott om du har benskörhet. Du behöver ofta ta extra D-vitamin eller kalcium i tablettform när du får läkemedel mot benskörhet.
Vad händer i kroppen vid benskörhet?
Benskörhet innebär att skelettet blir svagare och att du lättare kan få benbrott. Vanligast är benbrott i handlederna, höfterna, ryggkotorna eller överarmarna. Risken för benskörhet minskar om du är fysiskt aktiv och inte röker.