:

Vad heter Saltön på riktigt?

Innehållsförteckning:

  1. Vad heter Saltön på riktigt?
  2. Vart kan man se Saltön?
  3. Vem har skrivit Saltön?
  4. Varför slutade Skärgårdsdoktorn?
  5. Hur många avsnitt är Skärgårdsdoktorn?
  6. Har lärn skrivit om?

Vad heter Saltön på riktigt?

Nordväst om Lysekil, nära Stora Kornö, ligger Saltö. En ö med samma namn finns även i Strömstads kommun, väster om Tjärnö. En annan svensk TV-serie i skärgårdsmiljö är Skärgårdsdoktorn; dess fiktiva Saltö ska dock ligga i Stockholms skärgård.

Vart kan man se Saltön?

Svensk dramaserie på SVT Play. Saltön är en serie av Carin Mannheimer baserad på Viveca Lärns romaner om folket på Saltön i Bohuslän.

Vem har skrivit Saltön?

1999 hamnade Saltön på kartan på riktigt i och med Viveca Lärns roman Midsommarvals. Sedan dess har det blivit ytterligare fem romaner, en kokbok och tre tv-serier om den hejdlöst populära ön som inte finns, men som trots det blivit en turistattraktion.

Varför slutade Skärgårdsdoktorn?

-Jag föreslog på slutet att vi kunde göra en långfilm som utspelas i Afrika. Ta kontakt med Läkare utan gränser och göra en tuff äventyrsfilm som utspelas i Rwanda. - När vi la av kändes det rätt att sluta. Jag kan tänka mig att göra fler avsnitt, men det vore ingen idé att bara fortsätta där vi slutade.

Hur många avsnitt är Skärgårdsdoktorn?

18 Skärgårdsdoktorn/Number of episodes

Har lärn skrivit om?

År 1983 blev Viveca Lärn författare på heltid. Viveca Lärn har skrivit över 40 barnböcker sedan debuten 1975. 1979 års Monstret i skåpet blev inledningen till en framgångsrik bokserie om Mimmi och hennes vänner Roberta Karlsson, klasskompisen Anders och hans lillebror Eddie.