:

Måste man byta jord i växthus?

Innehållsförteckning:

  1. Måste man byta jord i växthus?
  2. Hur ofta ska man byta jord i växthuset?
  3. Kan man Täckodla i växthus?
  4. Måste man byta jord i pallkragar?
  5. Vilken jord i drivhus?
  6. Vad kan man inte odla i växthus?

Måste man byta jord i växthus?

Byt jorden helt eller delvis, det förebygger jordburna sjukdomar som leder till sämre skörd. Speciellt växthusgurka trivs inte i samma jord som det odlats växthusgurka i tidigare. Du kan byta jord för gurkplantorna och odla tomat där gurkorna växte förra året. När jorden inte byts ut tillsätts kalk, gödsel och torv.

Hur ofta ska man byta jord i växthuset?

Därför bör man byta jord i växthuset ibland, kanske inte varje år ifall man inte har några direkta problem, men vartannat är nog att rekommendera om man vill vara på den säkra sidan.

Kan man Täckodla i växthus?

För att öka resultatet när man odlar i växthus kan man tillföra extra koldioxid. Samma effekt kan man uppnå genom täckodling. När täckmaterialet bryts ner frigörs koldioxid, vilket växterna behöver för uppbyggnaden.

Måste man byta jord i pallkragar?

Jord är mycket sällan något som förbukas och måste bytas ut, den kan användas om och om igen. Nyckeln för att få en bra jord är att ständigt förbättra den. Att byta jord i pallkragar är sällan nödvändigt.

Vilken jord i drivhus?

Nysådd och små plantor trivs bäst i såjord, gärna KRAV-godkänd. Såjord har låg salthalt som är bra för att fröet ska kunna dra åt sig tillräckligt med vatten för att gro. Men låg salthalt betyder också lågt näringsinnehåll och därför ska plantorna inte stå i såjord när de ska växa till sig.

Vad kan man inte odla i växthus?

Att plantera majs i endast en rad är olämpligt, eftersom det försvårar befruktningen av blommorna. Marktäckning bör göras genast efter utplanteringen och växthuset luftas rikligt under hela sommaren. Temperaturen bör hållas mellan 15°C och 20°C. Är det varmare blir plantorna långa och gängliga.