:

Finns det sork på Gotland?

Innehållsförteckning:

  1. Finns det sork på Gotland?
  2. Kan vara en sork?
  3. Är sorkar?
  4. Vad betyder det gotländska ordet sork?
  5. Vad betyder som det anstår?

Finns det sork på Gotland?

Det kan heller inte påstås att det finns någon koppling till det fyrbenta djuret sork, i synnerhet som det inte finnsGotland, men däremot i många olika arter på fastlandet. För att skilja den gotländska ynglingen från de råttliknande djuren föredrar vi stavningen sårk.

Kan vara en sork?

Sorkarna varierar betydligt i storlek; de flesta arter som förekommer i Sverige är mindre än fjällämmeln som blir 16 cm lång och väger upp till 130 g; vattensorken kan bli 23 cm lång och väga över 300 g, medan bisam kan bli 40 cm lång och väga 2 kg. Sorkarna är vanligtvis grå till bruna till färgen med mörkbruna ögon.

Är sorkar?

Sorken är ett råttlikt djur men med en klumpigare kropp och öronen är ofta gömda i pälsen. En åkersork varierar mellan 8-18 cm i längd och en vattensork kan bli upp till 23 cm, exklusive svans. ... Sorken är i huvudsak växtätare och äter bland annat gräs, blad, rötter, rotfrukter, frön och nötter.

Vad betyder det gotländska ordet sork?

En sork är en fotbollssupporter som har sina sympatier hos Gnaget d.v.s AIK. Att bli kallad sork är föga smickrande, så man får anta att det är ett tillmäle som är skapat av rivaliserande fotbollssupportrar såsom gårdare och bajare.

Vad betyder som det anstår?

Anstå betyder ungefär detsamma som uppskjutas.