:

Hur nära väggen kan en tvättmaskin stå?

Innehållsförteckning:

  1. Hur nära väggen kan en tvättmaskin stå?
  2. Hur hög är en tvättpelare?
  3. Hur stor är en tvättmaskin i ditt badrum?
  4. Har du en tvättmaskin som ändå kan ta mycket tvätt?
  5. Hur ska en tvättmaskin installeras i köket?

Hur nära väggen kan en tvättmaskin stå?

Själv har jag Cylinda sen många år tillbaka och det är ungefär 8-10mm mellan tvättmaskin och torktumlare, och kanske 15mm mellan vägg och tvättmaskin och den har aldrig flyttat sig varken till vänster eller höger.

Hur hög är en tvättpelare?

Kontrollera tvättmaskinens och torktumlarens mått. Se till att du tar med höjden på tvättmaskinen, torktumlaren och monteringsramen i beräkningen. 60 cm tvättmaskiner och torktumlare är normalt 85 cm höga.

Hur stor är en tvättmaskin i ditt badrum?

  • En tvättmaskin som är ca 38-40 cm djup är som klippt och skuren för det lilla badrum. Men låt dig inte luras av dess storlek. Dessa maskiner klarar oftast av ca 4 kg tvätt. Har du lite mer plats i ditt badrum kan du satsa på en tvättmaskin med lite större djup. En modell som är ca 42 cm djup klarar oftast av ca 5 kg tvätt.

Har du en tvättmaskin som ändå kan ta mycket tvätt?

  • Behöver du en liten tvättmaskin som ändå kan ta mycket tvätt kan du satsa på en tvättmaskin som är ca 50 cm djup, de har ofta en kapacitet på ca 7 kg. Bor du pyttelitet ska du satsa på en maskin med minimalt djup. En tvättmaskin som är ca 38-40 cm djup är som klippt och skuren för det lilla badrum.

Hur ska en tvättmaskin installeras i köket?

  • För att en tvättmaskin ska få installeras i köket behöver golvbrunn och vattenlarm finnas. Ett alternativ om detta saknas är även i detta fall en vattenfelsbrytare. Ett ytterligare krav är att golvet som tvättmaskinen står på är vattentåligt.