:

Hur dammar man med dammvippa?

Innehållsförteckning:

  1. Hur dammar man med dammvippa?
  2. Vad är bäst mot damm?
  3. Vad gör en microfiberduk?
  4. Vad är damm och vart kommer det ifrån?
  5. Hur blir det damm?

Hur dammar man med dammvippa?

För att en dammvippa ska fungera som det är tänkt måste man först ladda den med statisk elektricitet, vilket man gör genom att gnida den mot en vägg eller snurra den mellan händerna. När vippan är laddad är det bara att försiktigt dra den över föremålen så drar den åt sig dammet.

Vad är bäst mot damm?

Den bästa investeringen du kan göra för hemmet är en ordentlig luftrenare, den hjälper dig att effektivt motverka damm. En luftrenare samlar in allt damm och andra partiklar och förhindrar dessa från att spridas i hemmet. Föreställ dig ett hem med ren och fräsch luft – nu kan du ta djupa andetag utan problem!

Vad gör en microfiberduk?

När microfiberduken läggs i varmt tvättvatten öppnar sig fibrerna och släpper ut smutsen i vattnet. Riktigt grov smuts släpper när duken tvättas med tvättmedel. Viktigt att tänka på vid tvätten är att inte tillsätta sköljmedel till dukar och moppar som innehåller microfiber.

Vad är damm och vart kommer det ifrån?

Damm är ingen enskild sak, utan består av små partiklar som kommer från olika saker. Det kan vara partiklar från textilier, död hud, pollen, jord, papper och mycket annat. Vad dammet hemma hos dig består av beror på var du bor och vad du har för saker i ditt hem och var du bor någonstans.

Hur blir det damm?

Damm kan bestå av till exempel pollen, bakterier, rök, aska, saltkristaller från havet och små bitar av smuts eller sten. I mitten av regndroppar fi nns ofta ett dammkorn. Molndroppar bildas nämligen runt mycket små dammkorn eller partiklar i atmosfären, så kallade aerosoler.