:

Var ligger Smalånger?

Innehållsförteckning:

  1. Var ligger Smalånger?
  2. Vem ska spela Jana Kippo?
  3. Vad har Karin Smirnoff skrivit?
  4. Vart for Jana Kippo?
  5. I vilken sport har Karin Smirnoff varit instruktör?
  6. Hur gammal är Karin Smirnoff?
  7. Vem har skrivit Romantrilogin Jag for ner till bror?
  8. Var utspelar sig jag for ner till bror?
  9. Vilket företag leder Karin Smirnoff sedan 2013?
  10. Var föddes Karin Smirnoff?

Var ligger Smalånger?

Smalånger finns inte i verkligheten, men är inspirerad av den by mellan Umeå och Skellefteå där Karin Smirnoff har rötter på mammas sida. Naturen, havet och skogarna, i "Jag for ner till bror" är modellerad efter hur det ser ut där.

Vem ska spela Jana Kippo?

När Karin Smirnoff går i rollbesättnings-tankar känner hon att det vore häftigt med någon man inte tidigare sett på vita duken. – När jag såg Netflix-serien Unorthodox tänkte jag att om Shira Haas – som spelar Esther Shapiro – vore svensk så skulle hon göra en häftig Jana Kippo.

Vad har Karin Smirnoff skrivit?

Hon vidareutbildade sig i litterär gestaltning vid Lunds universitet och debuterade 2018 med romanen Jag for ner till bror. Den nominerades till Augustpriset 2018 och är den första boken i en romantrilogi. Boken utsågs också till bästa roman 2018 av Svenska Bokhandelsmedhjälpare-föreningen.

Vart for Jana Kippo?

Arbetar just nu med tv-serien baserad på Karin Smirnoffs berättelse om Jana Kippo. Bakgrund: Har spelat bas i Skelleftebandet Backfish, men flyttade till Stockholm i slutet av 90-talet där hon studerade film.

I vilken sport har Karin Smirnoff varit instruktör?

Sitt efternamn har hon fått efter ett äktenskap med en ryskättad fransman. Förutom ett mångårigt arbete som journalist och fotograf har hon bl a arbetat i hemvården, varit karateinstruktör och drivit ett gatukök.

Hur gammal är Karin Smirnoff?

57 år (24 september 1964) Karin Smirnoff/Age

Vem har skrivit Romantrilogin Jag for ner till bror?

Karin Smirnoff, författare till böckerna "Jag for ner till bror", "Vi for upp till mor" och "Sen for jag hem". Arkivbild: Emma-Sofia Olsson/SvD/TT.

Var utspelar sig jag for ner till bror?

Jana hjälper sin försupna bror i fascinerande debut För mig är de snarare små värmeljus som leder rakt in på mammas gata. Faktum är att Smirnoffs dialektalt rytmiska rakt-på-sak-språk får mig att sluka den både glödande och stenhårda berättelsen som utspelar sig i en samtida glesbygdsby mellan Umeå och Skellefteå.

Vilket företag leder Karin Smirnoff sedan 2013?

Tillsammans med sin sambo Torbjörn Renling tog Karin 2013 över företaget Componenta Wood.

Var föddes Karin Smirnoff?

24 september 1964 (ålder 57 år), Umeå, Sverige Karin Smirnoff/Born