:

Hur kollar man ägare på hund?

Innehållsförteckning:

  1. Hur kollar man ägare på hund?
  2. Måste man göra ägarbyte på hund?
  3. Kan två personer stå som ägare på en hund?
  4. Har personen hund?
  5. Var hittar jag min hunds Chipnummer?
  6. Vad händer om hunden inte är registrerad i Jordbruksverket?
  7. Hur många kan äga en hund?

Hur kollar man ägare på hund?

Du som privatperson kan söka uppgifter om hundar och ägare genom chipnummer och tång-id. Du som arbetar på Polismyndigheten, länsstyrelsen eller Tullverket kan söka fram uppgifter om hundar och deras ägare.

Måste man göra ägarbyte på hund?

Alla hundar i Sverige måste märkas och registreras i hundregistret.

Kan två personer stå som ägare på en hund?

Vem som äger hunden beror på vem som köpte hunden. Att ni är sambor påverkar inte äganderättsfrågan utan man får se till allmänna äganderättsliga principer. Köpte ni hunden tillsammans blir samäganderättslagen tillämplig.

Har personen hund?

Sök i registret. Har du hittat en bortsprungen hund så kan du söka ägaren i DjurID.se – SKKs ägarregister. Du hittar länken direkt till ägarregistret längst ner på...

Var hittar jag min hunds Chipnummer?

Hundens registreringsnummer hittar du på registreringsbeviset. Är det en hund utan stamtavla är det chipnumret som ska fyllas i. Så länge det gamla chipnumret samt det nya chipnumret framgår på blanketten så är det okej att skicka in! Du får sedan hem en bekräftelse på det nya chipnumret när vi har registrerat det.

Vad händer om hunden inte är registrerad i Jordbruksverket?

Det finns många hundägare och till och med uppfödare som inte har låtit registrera sina hundar hos Jordbruksverket. En man får betala vite på 1500 kr för att han inte låtit märka och registrera sin hund.

Hur många kan äga en hund?

Du måste ha tillstånd för att få hålla 10 eller fler hundar som är äldre än 12 månader. Det gäller till exempel om du har egna hundar eller fodervärdshundar.