:

Hur man lägger armering?

Innehållsförteckning:

  1. Hur man lägger armering?
  2. Hur skarva armering?
  3. Hur stort är ett armeringsnät?
  4. Hur armera platta på mark?
  5. Hur sätter man fast armeringsnät?
  6. Vad är effektiv höjd?
  7. Får man svetsa armering?
  8. Hur armera Garageplatta?

Hur man lägger armering?

Placera armeringsnät? Armeringsnät fyller olika funktioner beroende på var i betongen man placerar dem. Placerar man dem nära ytan (3-5cm) är funktionen i huvudsak för att förhindra sprickbildning. Placeras de däremot i underkant (2-5cm) tar de upp sträckkrafter, skärkrafter och tryckkrafter.

Hur skarva armering?

Vid sammanfogning av armeringsstänger är mekanisk skarvning med Lenton att föredra istället för överlappsskarvning (omlottskarvning). Med armeringskopplingar från Lenton minskar trängseln i konstruktionen, likaså arbetskostnaden.

Hur stort är ett armeringsnät?

Nät tillverkas av trådar från 3-12 mm i olika trådindelningar och format. Vi lagerhåller nät i dimensionerna 5-12 mm på alla våra lager. Dessa är enkla och bra armeringsnät som kan användas av de flesta. Ett 5150 nät betyder att tråddimensionen är 5 mm och rutorna är 150 mm.

Hur armera platta på mark?

Montering av armeringen Armeringsmattorna placeras ovanpå markisoleringen och hamnar på den nivån i betongplattan som är lämplig. Detta ordnas med så kallade armeringsdistanser. Läggs med minst en rutas överlapp. 6 mm grov armering och maskor med 150 mm mellanrum.

Hur sätter man fast armeringsnät?

Nätet monteras i 7 mm hål mellan två bitar furuträ, så därför markerar hantverkaren var han ska borra vid vart och ett av armeringsjärnen. Han borrar alla hålen med en 7 mm träborr och monterar sedan armeringsnätet mellan de två träbitarna.

Vad är effektiv höjd?

Effektiva höjden är avståndet från konstruktionens överkant ned till armeringens centrumlinje.

Får man svetsa armering?

I BBK 94 ligger stålets kemiska sammansättning till grund för bedömning av svetsbarheten. Ur svetsteknisk synpunkt, indelas numera armeringen endast i två klasser, svetsbar och icke svetsbar.

Hur armera Garageplatta?

Monteringsplattorna används för att placera armeringsjärnen i kantbalken. I hörnen ska armeringsjärnen bockas. Armeringsnäten ska ligga centriskt i betongplattan om inget annat anges. Generellt gäller att armeringsjärn och armeringsnät ska skarvas med överlapp.