:

Vem har döpt planeterna?

Innehållsförteckning:

  1. Vem har döpt planeterna?
  2. När upptäcktes de olika planeterna?
  3. När upptäcktes himlakroppen?
  4. Vem upptäckte planeten?
  5. Vilka orsaker kan diarré ha?
  6. Vad är en utredning av diarré?
  7. Vad orsakar akut diarré?

Vem har döpt planeterna?

Grekland är ett undantag från resten av västvärlden, då de naturligtvis namngett planeterna efter motsvarigheterna till de romerska gudarna: Hermes (Merkurius), Afrodite (Venus), Gaia (jorden), Ares (Mars), Kronos (Saturnus) , Uranos (Uranus) och Poseidon (Neptunus) - dock heter inte Jupiter Zeus, som man skulle kunna ...

När upptäcktes de olika planeterna?

Människor har alltid känt till de fem planeterna Merkurius, Venus, Mars, Jupiter och Saturnus. Teleskopet uppfanns i början på 1600-talet och med tiden upptäcktes fler planeter; Uranus år 1781, Neptunus år 1846 och Pluto år 1930.

När upptäcktes himlakroppen?

Den upptäcktes på ett foto, taget med ett teleskop av den amerikanske astronomen Clyde Tombaugh, den 18 februari 1930. Himlakroppen namngavs av en engelsk 11-årig flicka som hette Venetia Burney. Venetia föreslog för sin farfar att den nyupptäckta planeten skulle namnges efter den romerska guden i underjorden.

Vem upptäckte planeten?

Galileo Galilei var den första som upptäckte fysiska detaljer på de enskilda kropparna i solsystemet. Han upptäckte att månen hade kratrar, att solen var fläckad med solfläckar och att Jupiter hade fyra månar som kretsade runt den.

Vilka orsaker kan diarré ha?

  • Diarré kan ha många orsaker, till exempel mag- och tarminfektion, matförgiftning, antibiotikabehandling, stress och nervositet, att man äter mat som tarmen inte kan bryta ner eller inflammation i tarmen.

Vad är en utredning av diarré?

  • Utredning av diarré. Den inledande utredningen av patienter med diarré innefattar noggrann anamnes och fysikalisk undersökning. Som ett stöd i utredningen kan nio principiella bedömningssteg göras. Steg 1. Det första steget är att avgöra om patienten verkligen har diarré eller inte.

Vad orsakar akut diarré?

  • Mer än 90 procent av fallen av akut diarré har infektiös genes, och sjukdomsbilden kännetecknas ofta av feber, kräkningar och buksmärtor. Beroende på agens som orsakar diarrén kan kräkning dominera över ­diarré, och diarrén kan vara blodig eller icke-­blodig.