:

När ska man börja gödsla gräsmattan?

Innehållsförteckning:

  1. När ska man börja gödsla gräsmattan?
  2. Hur fixar man en ojämn gräsmatta?
  3. Hur får man gräsmattan att växa?
  4. När kan man gödsla nysått gräs?
  5. Vilken sand ska man ha till gräsmattan?

När ska man börja gödsla gräsmattan?

Under våren och sommaren ska du välja ett ett långtidsverkande gödselmedel som innehåller mycket kväve. När gräsmattan har torkat upp och tillväxten har kommit igång ska du gödsla första gången. Det hjälper gräsmattan att läka skador från vintern.

Hur fixar man en ojämn gräsmatta?

Enstaka, små ojämnheter i gräsmattan är lätta att rätta till. Mindre ojämnheter kan du skära upp som små kvadrater, större ojämnheter skär du som ett kryss över hålet. Använd gärna en kantskärare så är det lätt att nå rätt djup. Vik upp grästorven, fyll i med jord och/eller sand och lägg tillbaka gräsbitarna.

Hur får man gräsmattan att växa?

Att tillföra extra näring i form av gödsel ger gräsmattan mer kraft att växa sig stark och stå emot mossa och ogräs. Se till att fördela gödningen tunt och jämnt över gräsmattan – ta gärna hjälp av en spridare! Vill du stimulera din befintliga gräsmatta ytterligare kan du även stödså med en bra gräsfröblandning.

När kan man gödsla nysått gräs?

Avvakta med klippning tills att gräset är 6 cm högt. Klipp aldrig mer än 1/3 av gräsets längd per gång. Om ogräset vill ta överhand vid ett tidigt skede kan du klippa ner det så det inte täcker gräset. Gödsla igen efter ca 6 veckor med gräsmattegödsel.

Vilken sand ska man ha till gräsmattan?

Toppdress består av grov sand, idealiskt med korn mellan 0,5-3mm. När sanden tränger ner i marken blir jorden luftigare, vilket gör att gräset växer bättre och tätare. Toppdress skapar bra förhållanden för gräset och minskar samtidigt risken för att ogräs ska trivas och slå rot.