:

Hur man dammsuger?

Innehållsförteckning:

  1. Hur man dammsuger?
  2. Vilket munstycke till mattor?
  3. Hur gör man rent en matta?
  4. Vad ska man inte dammsuga?
  5. Hur gör man rent dammsugaren?
  6. Varför ska man dammsuga?
  7. Vad är Parkettmunstycke?
  8. Vilken är bästa dammsugaren?
  9. Hur får man bort stearin från en matta?

Hur man dammsuger?

Börja med att plocka bort saker som ligger löst och är i vägen för att kunna dammsuga, damma av hyllor och andra ytor och dra ned damm och skräp på golvet så du kan dammsuga upp det, börja sedan dammsuga i rummet ytterkanter och arbeta dig sedan inåt.

Vilket munstycke till mattor?

Ett kombimunstycke kan användas både till hårda golv och mattor. Det har precis som parkettmunstycket styva borststrån längs kanten, men till skillnad från ett vanligt parkettmunstycke sitter det en knapp på ovansidan. Genom att trycka på knappen kan du antingen skjuta fram borststråna eller fälla in dem i munstycket.

Hur gör man rent en matta?

Häll ljummet vatten i en hink med mattschampo eller annat tvättmedel. Använd en borste eller en svamp och jobba in vatten med tvättmedel i mattan till ett skum för att lösa upp smutsen. Ta i ett par extra varv på mer smutsiga ställen. Låt mattan ligga med tvättmedlet i fem minuter så att all smuts försvinner.

Vad ska man inte dammsuga?

Tar inte bort hår och trådar. En del dammsugare har borstar som snurrar runt i själva munstycket. Då är det lätt att hår och trådar följer med, vilket till slut får borsten att fastna, och gör att dammsugningen inte fungerar som den ska.

Hur gör man rent dammsugaren?

Så här rengör du en dammsugare: En tandborste fungerar bra för att ta bort ludd och hår från borstarna. Munstycket kan du torka rent med en tygbit och lite rengöringsmedel eller såpa. Skölj i varmt vatten efteråt. Ta ut påsen och torka rent utrymmet med en fuktig trasa.

Varför ska man dammsuga?

En gång i veckan städar du bostaden lite mer noggrant. Genom att dammsuga en gång i veckan förhindrar du att det bildas dammtussar som driver omkring. Damm drar förvisso inte till sig bakterier eftersom det är så torrt, men det kan vara ett problem för allergiker och astmatiker.

Vad är Parkettmunstycke?

Detta extra mjuka och tysta munstycke är gjort av 100 % naturligt hår för skonsam dammsugning av hårda golv. Munstycket är utformat för att fungera på alla ytor utan att några justeringar behövs och är extra brett för maximal prestanda.

Vilken är bästa dammsugaren?

  • Electrolux Pure D8. 2 Silence — BÄST I TEST DAMMSUGARE. ...
  • Dyson V11 Absolute — BÄSTA PREMIUMVAL. Mångfacetterad dammsugare med massor av kraft. ...
  • Philips 3000 Series XD3112/09 — BÄSTA BILLIGA DAMMSUGARE. ...
  • Electrolux UltraOne ZUOGREEN+ ...
  • Dyson V8. ...
  • OBH Nordica Silence Force 4. ...
  • Xiaomi Roborock Mace H6. ...
  • Miele Complete C3.

Hur får man bort stearin från en matta?

Skrapa bort så mycket du kan med exempelvis en sked. Var försiktig. Lägg sedan ett par lager hushållspapper, ett kaffefilter eller bakplåtspapper på fläcken och stryk med strykjärnet. Stearinet ska då smälta och sugas upp.