:

Hur börjat man sticka?

Innehållsförteckning:

  1. Hur börjat man sticka?
  2. Hur håller man när man stickar?
  3. När kan barn lära sig sticka?
  4. Hur svårt är det att sticka?
  5. Hur börjar man sticka en halsduk?
  6. Hur hålla garn vid Flerfärgsstickning?
  7. Hur man stickar en kofta?
  8. Hur svårt är det att lära sig sticka?
  9. Vad kan man sticka som nybörjare?

Hur börjat man sticka?

Vad du än tänkt att sticka måste du alltid börja med att lägga upp maskor, att göra en ögla först är lättast tycker många. Börja sedan att träna på att sticka räta och aviga maskor. Du kommer ganska långt genom att bara kunna detta. Du kan t ex sticka halsdukar, halspolon, ben- och handledsvärmare mm.

Hur håller man när man stickar?

Det kan vara lite krångligt till en början att hålla ordning på alla stickor, men med lite övning hittar man det sätt som passar en själv bäst. Enklast är att hålla de ”första” två stickorna tillsammans i vänster hand och den högra håller extrastickan, dvs. den du stickar med.

När kan barn lära sig sticka?

Eftersom alla barn är olika är det svårt att säga vid vilken ålder man kan börja. Vissa barn lär sig sticka redan i 5-6 års åldern (en del ännu tidigare) medan andra är mogna att lära sig först vid 7-8 års åldern.

Hur svårt är det att sticka?

Det är inte så svårt att lära sig sticka eller virka, men precis som allt annat behöver du lägga lite tid på att öva tills du fått in vanan.

Hur börjar man sticka en halsduk?

GÖR SÅ HÄR: Lägg upp 30 maskor på stickor 7 mm. Sticka rätstickning (endast räta maskor) tills halsduken uppnått den längd du vill ha den i, sen kan du maska av. Vi har gjort vår 180 cm lång (ca 8 nystan à 50 g). När halsduken är klar fäster du en stor pompom i vardera ände.

Hur hålla garn vid Flerfärgsstickning?

Hur man håller garnet vid flerfärgsstickning är lite olika. Vissa håller en tråd över pekfingret och en över långfingret och samlar sedan trådarna i handen. Andra håller bägge trådarna över pekfingret. Maja håller en tråd över tummen och en över pekfingret.

Hur man stickar en kofta?

FÖRKLARINGAR. Koftan stickas uppifrån och ned på rundsticka – ok, bål och till sist ärmarna. Därefter klipps koftan upp mitt fram, varpå knappkanter och halskant stickas på.

Hur svårt är det att lära sig sticka?

Det är inte så svårt att lära sig sticka eller virka, men precis som allt annat behöver du lägga lite tid på att öva tills du fått in vanan.

Vad kan man sticka som nybörjare?

Bomullsgarn är mjukt, slitstarkt och enkelt att arbeta med och du kan använda det till de flesta stickprojekt. Det är t. ex. mycket populärt och enkelt för en nybörjare, att virka och sticka disktrasor och liknande av bomullsgarn.