:

Hur gör jag om jag vill börja plugga?

Innehållsförteckning:

  1. Hur gör jag om jag vill börja plugga?
  2. Hur funkar Hermods?
  3. Hur kan man finansiera sina studier?
  4. Är det värt att börja plugga?
  5. Är komvux bra?

Hur gör jag om jag vill börja plugga?

Våga börja studera

  1. Studera med stöd från Arbetsförmedlingen. Du kan studera med stöd från Arbetsförmedlingen om du behöver det för att komma närmare ett jobb. ...
  2. Jobba samtidigt som du studerar. ...
  3. Anpassad utbildning på folkhögskola. ...
  4. Pedagogiskt stöd i våra utbildningsinsatser.

Hur funkar Hermods?

Hermods vuxenutbildning ges via Komvux och din hemkommun, vi har grundläggande vuxenutbildning, gymnasial vuxenutbildning (Komvux) och gymnasial yrkesutbildning. ... Blir du antagen skickas dina kursval till Hermods och du blir registrerad på kursen/kurserna/yrkesutbildningen.

Hur kan man finansiera sina studier?

Behöver du finansiera dina studier? Svenska staten erbjuder två former av studiestöd: studiemedel och studiehjälp. Det är din ålder och formen av utbildning som avgör om du är berättigad till studiemedel eller studiehjälp. Om du är under tjugo och studerar på gymnasiet, komvux eller folkhögskola kan du få studiehjälp.

Är det värt att börja plugga?

Börja plugga som vuxen med studiemedel Men att ta ett avsteg från karriären och börja plugga igen som vuxen är något som många tvekar inför av ekonomiska skäl. – Jag skulle säga att det finns goda förutsättningar att studera mitt i livet i och med att vårt svenska studiestöd är unikt.

Är komvux bra?

Den grundläggande vuxenutbildningen är till för dig som behöver komplettera din utbildning på grundskolenivå. Du kanske har en kortare utbildning än nio år eller behöver repetera några ämnen innan du fortätter på gymnasienivå. Då är komvux/vuxenutbildning ett jättebra alternativ.