:

Hur handlar jag aktier Nordea?

Innehållsförteckning:

  1. Hur handlar jag aktier Nordea?
  2. Hur gör man med aktier?
  3. Hur funkar Nordea Investor?
  4. Hur gör man när man ska köpa aktier?
  5. Vad kostar det att köpa aktier i Nordea?
  6. När kan man köpa aktier Nordea?

Hur handlar jag aktier Nordea?

För att köpa aktier loggar du in i Internetbanken och klickar först på Spara och Placera i toppmenyn. Välj sedan Handla och placera i menyn till vänster, och till slut Köp och sälj strax under.

Hur gör man med aktier?

När ett företag har valt att sälja ut sina aktier får de bara in pengar vid själva börsnoteringen. Sedan handlas aktierna på en andrahandsmarknad. Det är den som kallas för börsen. Du köper alltså inte dina aktier direkt av företaget, utan du köper aktier av någon som vill sälja sina andelar.

Hur funkar Nordea Investor?

Nordea Investor är vår sparandesajt där du kan följa ditt sparande dygnet runt via mobil, surfplatta eller dator. Du kan handla med aktier, börshandlade produkter och fonder. Här får du en bra och detaljerad översikt över din portfölj och har tillgång till bl a marknadsinformation och nyheter.

Hur gör man när man ska köpa aktier?

För att kunna köpa aktier måste man ha en depå, Investerarsparkonto eller ett värdepapperskonto hos en aktiemäklare. Du kan öppna dessa konton hos din bank. Det är dock nästan alltid bättre att istället öppna ett konto hos en aktiemäklare på nätet såsom Nordnet eller Avanza.

Vad kostar det att köpa aktier i Nordea?

Vanliga frågor om att köpa aktier Avgiften skiljer sig mellan olika marknader, men handlar du nordiska aktier betalar du 0,09 procent av värdet på din order. Dock minst 1 krona och som mest 199 kronor. Till exempel, om du vill köpa aktier för 10 000 kronor kostar det 9 kronor i courtage.

När kan man köpa aktier Nordea?

Det vanligaste är att bryttidpunkten är kl 15.30 men det finns undantag. För Asian Fund är bryttidpunkten inte kl 15.30 utan kl 06.00. För Far East Fund, Globala Tillväxtmarknader och Japan Fund sker köp och försäljning till påföljande bankdags kurs om uppdraget är inlämnat före kl 15.30.