:

Hur funkar Gymnasiearbete?

Innehållsförteckning:

  1. Hur funkar Gymnasiearbete?
  2. Hur skriver man en analys Gymnasiearbete?
  3. Hur bygger man upp ett Gymnasiearbete?
  4. Vilka gör Gymnasiearbete?
  5. Vad bör ingå i ett godkänt Gymnasiearbete?

Hur funkar Gymnasiearbete?

Med gymnasiearbetet knyter eleven ihop sina studier på programmet och visar att den är förberedd för arbete eller studier. Gymnasiearbetet är en uppgift om 100 gymnasiepoäng. ... Gymnasiearbetet på yrkesprogrammen ska visa att eleven är förberedd för att arbeta inom de yrkesområden programmet riktar sig mot.

Hur skriver man en analys Gymnasiearbete?

Diskussion/Analys Dra slutsatser av det du kommit fram till under arbetets gång och diskutera dina resultat. I detta avsnitt får du ta egen ställning, men det måste framgå vad som är dina egna slutsatser och vad som andra har tyckt. Motivera dina ställningstaganden och undvik löst tyckande.

Hur bygger man upp ett Gymnasiearbete?

Presentera ämnet och varför du valde det. Beskriv hur du fick idén till gymnasiearbetet och frågeställningen. Försök att väcka läsarens intresse. Under rubriken syfte och frågeställning/ frågeställningar presenterar du ditt syfte och den/de frågeställningar du tänker undersöka och vad du ville uppnå med ditt arbete.

Vilka gör Gymnasiearbete?

En lärare som rektorn utser är ansvarig för varje elevs gymnasiearbete. Den ansvarige läraren beslutar om betyg. Innan läraren sätter betyg ska en medbedömare med erfarenhet av det kunskaps-/yrkesområde som gymnasiearbetet avser tycka till.

Vad bör ingå i ett godkänt Gymnasiearbete?

Inom flera av programmen redovisas gymnasiearbetet i en skriftlig rapport och inom samtliga program ingår att eleven ska presentera och diskutera sitt samt ge respons på andra gymnasiearbeten. Arbetet ska också beskrivas eller sam- manfattas på engelska.