:

Vad gjorde Emil i snickerboa?

Innehållsförteckning:

  1. Vad gjorde Emil i snickerboa?
  2. Hur ser Emil i Lönneberga?
  3. När skrev Astrid Lindgren Emil i Lönneberga?
  4. Hur många träfigurer gjorde Emil?
  5. Vad täljer Emil i Lönneberga?
  6. Hur kom Astrid Lindgren på Emil i Lönneberga?
  7. När utspelar sig Emil?
  8. Hur många gubbar täljde Emil?
  9. Vad blev Emil i Lönneberga när han blev stor?
  10. Vad täljde Emil?

Vad gjorde Emil i snickerboa?

Snickerboa är något av hjärtat i Katthult. Här kan man gå in och hitta bl. a. Emils trägubbar och spisen där Emil gömde sin matlåda vilket gjorde att han klarade sig ganska bra trots att han ibland var inlåst långa dagar.

Hur ser Emil i Lönneberga?

Emil i Lönneberga är en av Astrid Lindgrens litterära figurer, en pojke i åttaårsåldern som är berömd för att han hittar på bus ("hyss"), men innerst inne är en snäll pojke. Familjen Svensson och deras anställda bor på gården Katthult i Lönneberga socken i Småland.

När skrev Astrid Lindgren Emil i Lönneberga?

Astrid Lindgren Emil i Lönneberga/Authors

Hur många träfigurer gjorde Emil?

Innehåller 6 vackra figurer i trä med Emil och familjen från Lönneberga.

Vad täljer Emil i Lönneberga?

Emil, det är han som bor i Katthult i Lönneberga och som gör hyss nästan varje dag året runt. Efter varje nytt hyss sitter han inlåst i snickarboden och täljer sig en liten rolig trägubbe. 369 trägubbar står det på hyllan till sist!

Hur kom Astrid Lindgren på Emil i Lönneberga?

Astrid hade bestämt sig för att jag skulle illustrera Emil redan innan hon hade skrivit färdigt den första boken. Hon ringde en juldag tror jag det var, och läste upp det första kapitlet och då sa min fru att det låter ju som vår son Torbjörn. Så i mycket fick han bli modell för Emil.”

När utspelar sig Emil?

Katthult var inspelningsplats för de flesta av de utomhusscener som spelades in om Emil mellan 19. Resultatet blev tre filmer och ett antal fristående tv-avsnitt som har sänts i ett antal länder över hela världen.

Hur många gubbar täljde Emil?

Men då blev hans mamma rasande. Varje gång Emil gjorde ett hyss fick han sitta i snickarboden där han täljde en trägubbe. När boken börjar har han 97 gubbar och när han slutar 125.

Vad blev Emil i Lönneberga när han blev stor?

Hon ringde en juldag tror jag det var, och läste upp det första kapitlet och då sa min fru att det låter ju som vår son Torbjörn. Så i mycket fick han bli modell för Emil.”

Vad täljde Emil?

Ingen kan snickra leksaker som Emil från Katthult. Han hittar på en massa tokigheter och stolleprov enligt Anton far sin, men sina träleksaker är det pli på. Men täljde Emil i Lönneberga någonting annat än trägubbar som leksaker? Varför inte ett vackert leksakståg i trä, målat eller ej spelar ingen roll?